04 / 05 / 2024

İstanbul Okmeydanı sit alanına yeni plan

İstanbul Okmeydanı sit alanına yeni plan

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkemenin 3 kez iptal ettiği Okmeydanı Tarihi Sit Alanı'yla ilgili yeni planı oy çokluğuyla kabul etti. Plana, CHP ret oyu verdi.

Murat Kurum 939 konutluk Okmeydanı kentsel dönüşüm için müjdeyi verdi: Ekimde teslim edilecek!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu'nda Okmeydanı Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret ederek 10. ay itibariyle teslimlerin başlayacağını açıkladı. 

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Okmeydanı Fetihtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Evler tahliye ediliyor mu?

İstanbul Okmeydanı’nda Beyoğlu Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. Bugün de çalışmalar nedeniyle vatandaşlar evlerini terk ederken, bazıları da memletlerine dönmek zorunda kalıyor. 

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

İstanbul'un Okmeydanı ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde kriz yaşanıyor. Mahalleliler, sözleşmenin ve projenin olmadığını söylüyor...

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Gürsel Tekin'den Kilyos'taki sit arazisinin imar planı değişikliğine tepki!

İstanbul Kilyos'ta, sit alanında bulunan 30 bin metrekarelik arazinin imarı değiştirilip, otel yapılacak şekilde düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu...

Kilyos'ta sit alanındaki arazinin imar planı değiştirildi!

İstanbul Kilyos'ta, Karadeniz kıyısında 3. derece doğal sit alanında kalan 29 bin 768 metrekarelik arazinin imar planları değiştirildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itirazlar için askıya çıkarıldı.Konut alanı olarak belirlenmiş parselde otel yapılabilecek...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 86 yeri daha 'doğal sit alanı' ilan edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10'u İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 86 yeri daha "doğal sit alanı" olarak ilan edecek.

Avcılar ve Küçükçekmece'de bulunan kumsal bölgeler doğal sit alanı ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Avcılar ve Küçükçekmece için önemli bir karara imza attı. Kumsal bölgesi doğal sit ve nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi.

Kartepe 1. Derece Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

İstanbul İli Çatalca İlçesi'nde bulunan Kartepe 1. Derece Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şişli’de binlerce yapıyı etkileyen 'sit alanı' kararı!

İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile İstanbul'un Şişli ilçesinde Harbiye ve Teşvikiye'nin de yer aldığı 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi.

Çatalca'da kepçeli definecilere sit alanında suçüstü!

İstanbul Çatalca’da sit alanında iş makineleri ve kepçeyle define arayışına giren şüpheli şahıslar yakalandı. Elebaşı kendini “Tarihi yapıyı güçlendirecektik” diye savundu.

İstanbul Okmeydanı sit alanına yeni plan Haberi

İstanbul Okmeydanı sit alanına yeni plan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, mahkeme tarafından 3 kez iptal edilen Okmeydanı Tarihi Sit Alanı için yeni hazırlanan plan onaylandı. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantılarının 3. birleşimini, Saraçhane Belediye Sarayı'nda 1. Başkanvekili Ahmet Selamet'in başkanlığında gerçekleştirdi. 


İstanbul 2 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 3 Nisan 2014 tarihli yazısı doğrultusunda hazırlanan Okmeydanı Tarihi Sit Alanları 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla onaylandı. Plana, CHP'li meclis üyeleri ret oyu verdi. 


Plana konu Okmeydanı Tarihi Sit Alanı; güneyde Kasımpaşa Hasköy Yolu ve Kabristan Sokağı, Yaya Sokağı, Baruthane Dere Sokağı, doğuda Piri Paşa Baruthane Deresi, kuzeyde Haliç Yolu, batıda Türk-Musevi ve Hristiyan Mezarlıkları ile İç Bedesten Sokağı, Ecdat Sokağı, Okmeydanı Caddesi ve Aynalıkavak...