19 / 05 / 2024

istanbul orman alanları

istanbul orman alanları

İstanbul Orman Bölge Müdürü Mere: "İstanbul'un 537 bin hektarlık yüzölçümünün 260 bin 900 hektarı tescili orman. Yani şehrin yüzde 49'u orman. Karedeniz'deki bazı iller hariç hiçbir ilde bu rakamı yakalayamazsınız" dedi.

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Orman alanlarına yönelik düzenlemeler için önerge verildi!

Orman alanlarına yönelik düzenlemeler ve orman alanı dışına çıkarılan alanların durumunun incelenmesi amacıyla meclise önerge verildi.

Yanan orman alanlarının imara açılan alan miktarları mecliste!

Son on yıl içinde yanan orman alanlarından tekrar ağaçlandırılan ve imara açılan alan miktarları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul tarım ve orman alanlarına zarar verecek mi?

Kanal İstanbul Projesi nedeniyle zarar göreceği iddia edilen tarım ve orman alanları ile deniz canlıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmara açılan orman alanları TBMM gündeminde!

Orman vasfını yitirdiği gerekçesiyle imara açılan orman alanları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Orman alanlarındaki yapılar yapı kayıt belgesi alabilir mi?

Avukat Şenol Saltık, orman alanlarında kalan arazilerde yapı kayıt belgesi alınabileceğine ilişkin makale yazdı...

Orman alanlarıyla ilgili önemli düzenleme!

Orman alanlarıyla ilgili önemli düzenlemelere gidiliyor. Orman ürünü işleyen fabrikaların kurulması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan izin alma koşulu kaldırılıyor...

Yanan orman alanlarının imar sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker yanan orman alanları ile ilgili mecliste söz aldı. Şeker, yanan alanlara ağaç yerine bina dikildiğini ifade etti..

İBB'ye işletilmek üzere verilen orman alanları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 6831 sayılı Kanunun 16'ncı maddesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesine inşaat, yıkıntı ve hafriyat atıklarının dökümü amacıyla işletilmek üzere verilen orman alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Resim İstanbul Orman'da düşük taksitlerle ev sahibi olma fırsatı!

Doğanın tam kalbinde yaşamak ama İstanbul’un dinamik yapısından da kopmamak isteyenlerin tercihi olan Resim İstanbul Orman, açık ve kapalı alanlarıyla sakinlerine dopdolu bir yaşam sunuyor.

Resim İstanbul Orman Evleri lokasyon!

Daire fiyatlarının 233 bin 200 TL'den başlangıç gösterdiği projede daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor. Resim İstanbul Orman Evleri lokasyon bilgisi kapsamında Taksim'e 44 dakika kadar uzaklıkta bulunuyor.

Resim İstanbul Orman Evleri ne zaman teslim?

Taksitlerin 1.700 TL'den başladığı proje İstanbul Sancaktepe 'de Samandıra - Kartal bağlantı yolu üzerinde inşa ediliyor. Peki Resim İstanbul Orman Evleri ne zaman teslim?

Resim İstanbul Orman lokasyon!

Daire tiplerinin 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösterdiği projede 1. etap teslimleri bu yıl Aralık ayında yapılması planlanıyor. Resim İstanbul Orman lokasyon bilgisi kapsamında Kartal sahiline 10 dakika uzaklıkta bulunuyor.

istanbul orman alanları Haberi

istanbul orman alanları

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, kentin 537 bin hektar olan yüzölçümünün 260 bin 900 hektarının tescili orman olduğunu belirterek, "Yani şehrin yüzde 49'u orman. Karedeniz'deki bazı iller hariç hiçbir ilde bu rakamı yakalayamazsınız" dedi.


Mere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki ağaçlandırma eylem planı ile bu görevin sadece orman teşkilatına değil, bütün kurum ve kuruluşlara verildiğini belirterek, 2007'den itibaren de askeri birlikler, kamu kurumları, okullar, mezarlıklar ve sağlık kurumları ortak işbirliğiyle ağaçlandırma projeleri yapıldığını söyledi.


Türkiye'de, 2008-2012 arasında 2 milyon 420 bin civarında fidan dikildiğini belirten Mere, İstanbul'da sadece ağaçlandırma yapılmadığını, çalışmalarında, bozuk ormanların rehabilite edilmesi ve fidan üretiminin ön plana çıktığını kaydetti.


İstanbul'da 2002'deki orman varlığının 241 bin 860 hektar olduğunu ifade eden Mere, "İstanbul'un 537 bin hektar olan yüzölçümünün...