07 / 05 / 2024

İstanbul ormanları kaçak yapı

İstanbul ormanları kaçak yapı

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'da devlet ormanlarında 315 kaçak yapının tespit edildiği bildirildi. Valilik, 14 ilçe belediyesine yazı gönderdi...

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

Halk Tv patronu Cafer Mahiroğlu'nun İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'deki 300 metrekarelik villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave etmesine ilişkin yeni açıklaması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Lüks otomobil kaçakçılarına büyük darbe!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, yurt dışından getirilen sahte belgelerle lüks araçları piyasaya süren şebekeye yönelik operasyon düzenledi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 35 milyon TL olan 13 lüks araca el konuldu.

Beykoz'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

İstanbul'a bağlı Göksu Mahallesi'nde hazine arazisi üzerine inşa edilen kaçak yapı belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Şile'de kaçak konteynerle mücadele devam ediyor!

İstanbul'un Şile ilçesinde hazine arazilerine kurulan kaçak konteyner ve prefabrik evlerin sökümü devam ediyor. 

Aykut Erdoğdu kaçak inşaat iddialarına ne yanıt verdi?

5 milyon liralık kaçak lüks daire iddialarıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, söz konusu inşaat ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

Hamza Dağ'dan Aykut Erdoğdu'ya kaçak inşaat eleştirisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun kaçak inşaat iddialarına yanıt vermesini istedi...

Şile Belediyesi kaçak konteynerleri sökmeye başladı!

İstanbul Şile'de pandemi döneminde kaçak konteyner kurulumu arttı. İhbarların artması nedeniyle Şile Belediyesi kaçak konteynerlerin sökümüne başladı.

Şile'de kaçak konteyner kurulumu arttı!

İstanbul Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evler çoğaldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor.

İstanbul ormanları kaçak yapı Haberi

İstanbul ormanları kaçak yapı

İstanbul Valiliği ormanlardaki kaçak yapılarla ilgili açıklama yaptı. açıklamada, ormanların, milletin en kıymetli varlığı, doğadaki bütün canlılarla ortak yaşam alanı ve yarınlara bırakılacak değerli bir miras olduğu hatırlatıldı. Bir ağaçtan başlayarak, bütün ormanları korumak, yaşatmak ve orman varlığını artırmanın, en önemli milli ve insani görevler arasında bulunduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul'un sahip olduğu orman varlığının korunması, muhtemel yangın, kaçak yapılaşma, ve benzeri olumsuz etkilerden arındırılması için, kamu kurum ve kuruluşları, basın, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yakın işbirliği içinde hareket etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı;

"Bu çerçevede, 2019 yılı başından günümüze kadar valiliğimizin koordinasyonunda, 14 ilçe kaymakamlığı, 14 belediye başkanlığı, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, çevre ve şehircilik il müdürlüğü ve ilgili kuruluşların katılımıyla sürdürülen...