28 / 04 / 2024

istanbul otopark sorunu

istanbul otopark sorunu

Geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanan park kavgası ülke gündeminde oldukça ses getirmişti. Yaşanan olayların ardından İstanbul'un otopark sorunu yeniden tartışılan konu oldu. Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında İstanbul'un park sorununu kaleme aldı.  

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

İstanbul'un otopark sorunu masaya yatırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin “Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi” kapsamında İstanbul'un otopark sorunu masaya yatırıldı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacağız!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere toplu taşıma öncelikli olarak ulaşım sorunu çözülmemiş yer bırakmayacaklarını belirtti.

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Otopark sorununa okul çözümü!

Okulların bahçesinin altlarının otopark olması projesinin çok doğru bir çözüm olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Otopark meselesi aslında büyükşehirlerimizin belalı bir sorunu haline gelmeye başladı" dedi.

İstanbul'daki otopark sorununa İNDER'den öneri!

İstanbul’daki trafik yoğunluğunun artarak devam etmesiyle birlikte ortaya çıkan otopark sorunu için İNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Avrupai bir çözü önerisi geldi.

İstanbul'da evi olanların otopark tapusu da olacak!

İstanbul’da otopark çilesinin ortadan kaldırılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir proje başlatılıyor. Buna göre, her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak.

Çevre Bakanlığı'ndan otopark sorununa neşter!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta büyükşehirler olmak üzere otopark konusunda yaşanan ciddi problemlerin tespit edilmesi ve bunlara çözüm üretilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık bu konuda bir çalışma düzenleyecek.

İSPARK Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu yapacak!

İstanbul’un otopark sorununa çözüm amaçlı kurulan İSPARK, Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

Kadir Topbaş'ın hayali: Kapı önüne değil İSPARK'a park ettirmek!

İstanbul Boğazı ve bazı ilçelerdeki kot farklarından kaynaklanan boşluklardan yararlanılarak yapılacak yamaç otoparkları ile sokak aralarındaki parklanmanın bitirilmesi hedefleniyor

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL? Havalimanına gidecekler şimdi bakın! 

Havalimanına gidecekler 'İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL?, Havalimanı 1 saat otopark ücreti ne kadar?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte Ekim 2023 İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı saatlik otopark ücretleri...

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

40 bin araç kapasiteli otopark bile yetmedi! İstanbul Havalimanı tatilcilerle doldu taştı!

Bayram yoğunluğunun yaşandığı İstanbul Havalimanı’nın otoparkı adeta tıka basa doldu. 40 bin araç alabilen havalimanının otoparkında yer bulunamıyor.

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

İstanbul'un ilk 7 katlı otoparkı kapatıldı! Bakın yerine ne yapılacak...

İstanbul Karaköy'de konumlanan, kentin ilk katlı otoparkı olma özelliğini taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7 katlı otopark, bu gece itibarıyla hizmete kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu otopark yerine ne yapılacağını duyurdu.

Otopark ücretleri yüzde 33 zamlandı! İstanbul, Ankara ve İzmir 17 Haziran 2022 otopark fiyat listesi...

İzmir’de otopark ücretlerine zam geldi! Yüzde 33 zamlı fiyatlar 1 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de otopark ücretleri ne kadar? İşte İSPARK, İZELMAN VE ANPARK 17 Haziran 2022 fiyat listesi...

Ankara Büyükşehir, İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Portaş Proje İnşaat Taahhüt Asfalt San ve Tic A.Ş., İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor. İşte yatırımcıların merak ettiği o gayrimenkul satışıyla ilgili diğer detaylar ve fiyat bilgisi...

Otopark yönetmeliği konut projelerinin önünü açacak!

Otopark yönetmeliğinde yapılan değişiklikle kentsel dönüşüm ve konut projeleri de şekillendi.  Yeni yapılacak yapılarda otopark yapılmaması durumunda çevre otoparklarından park sorunu karşılanacak. 

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!

İstanbul ilk çok katlı otopark olma özelliğine sahip 45 yıllık Karaköy Otoparkı için yıkım kararı alındı. 

Sitedeki otopark sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede oturmaktayız. Sitenin otoparkı yok. Ancak 5 tane bloğun altında 3’er araçlık yer var. Blokların altı ortak otopark alanı mıdır? Diğer bloklar araçlarını bizim bloğun altına koyma hakkına sahipler midir?' sorusunu cevapladı.

istanbul otopark sorunu Haberi

istanbul otopark sorunu

Geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanan park kavgası ülke gündeminde ilk sıralarda yer aldı. Bir kişinin ağır yaralandığı kavganın ardından İstanbul'un otopark sorunu yeniden tartışılan konu oldu. Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında İstanbul'un park sorunu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul-Avcılar'da aracını park ettikten sonra evine çıkan M.Ç.(49) aracını yan binadaki evin sınırını 5 cm. ihlal ederek park ettiği için komşuları tarafından aşağıya çağrıldı. Balta ile darp edilen M.Ç.'nin hayati tehlikesi sürüyor, karısı A.Ç. ise bacağına aldığı balta darbesiyle yaralandı. Haberin görüntüleri korku filmi gibiydi, baltayla, sopalarla zavallı adamı ve eşini öldüresiye dövdüler. Hem de sınırı sadece 5 cm. geçtiği için! O park sınırını kim belirliyor? Evinizin önündeki yol, babanızın malı mı? "Evimin, dükkanımın önü benimdir" diye bir anlayış çıktı. Boş yer...