11 / 05 / 2024

istanbul şantiyeler kapandı mı

istanbul şantiyeler kapandı mı

İnşaat-İş sendikası, koronavirüs salgını sürecinde İstanbul'daki şantiyelerin durumuna ilişkin bir rapor yayımladı. Raporda, şantiyelerin hızla kapatılması gerektiği vurgulandı...

İstanbul'da şantiyeler bir hafta kapanacak! 

İstanbul'da okulların açıldığı hafta şantiyeler bir hafta süreyle kapanacak. Kapanan şantiyeler daha sonra kademeli olarak yeniden çalışmaya başlayacak.

İstanbul'da iki özel hastane borç nedeniyle kapandı!

İstanbul'da iki özel hastane borçları sebebi ile kapandı. Uzun süredir maaşlarını alamayan çalışanlar zor durumda kalırken, tıbbi cihazlara icra yoluyla el konuldu.

Lüleburgaz'da üst geçit yıkıldı! Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı!

Lüleburgaz'da E-5 karayolu üzerinde damperi açılan kamyon üst geçide çarptı. Kazada kamyon şoförü yaralanırken, üst geçidin yıkılmasıyla Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı.

Martı İstanbul Hotel kapandı!

Mart Otel İşletmeleri A.Ş tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Martı İstanbul Hotel faaliyetlerinin sona erdiği açıklandı.

Bursa-İstanbul Karayolu trafiğe kapandı!

Yoğun kar yağışı ve kazalar nedeniyle Bursa-İzmir karayolunun Mustafakemalpaşa İlçesi yakınlarında kapanmasının ardından Bursa- Ankara karayolu da Ümitalan rampasında iki TIR’ın kayması sonucu ulaşıma kapandı.

Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul yolu kapandı!

Bursa - İzmir Karayolu ’nun ardından, Ümitalan rampasında iki TIR’ın kayması sonucu Bursa - Ankara Karayolu da ulaşıma kapandı.Yol çift yönlü olarak trafiğe kapandı.

Balıkesir-İstanbul yolu ulaşıma kapandı!

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balıkesir'i Bursa ve İstanbul'a bağlayan karayolu, yoğun kar yağışı ve Değirmenboğazı mevkisinde iki tırın kayması yüzünden trafiğe kapandı.

İzmir-İstanbul yolu trafiğe kapandı!

Balıkesir'de bugün öğle saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir - İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı.

Rize'deki sel nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı!

Rize'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, su akarları tıkanıp taştı. Karadeniz Sahil Yolu da şehir geçişindeki Menderes Bulvarı 'nda oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bodrum'da boru patladı, Bodrum-Milas karayolu ulaşıma kapandı!

Güvercinlik Mahallesi Kaynar mevkisinde bulunan DSİ'ye ait içme suyu ana isale hattı, henüz belirlenemeyen nedenle patladı. Borudan fışkıran suyun taşıdığı çamur birikintisi nedeniyle Bodrum-Milas karayolu araç geçişine kapandı.

Quasar İstanbul yaşam merkez olmayı hedefliyor!

Türkiye ve dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi olan Quasar istanbul, İsviçre'nin kalite, mükemmeliyet ve konfor anlayışını Türk misafirperverliği ve kültürel zenginliğiyle buluşturarak lüks yaşam merkezi olmayı hedefliyor.

Conrad İstanbul en iyi konferans oteli!

Conrad istanbul, tüm dünyadaki seyahat acentelerinin oylarıyla belirlenen Dünya Seyahat Ödüllerinin (World Travel Awards) Avrupa finalinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin En İyi Konferans Oteli seçildi.

Martı İstanbul Hotel teknik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla ön planda!

Martı Istanbul Hotel, doğal gün ışığı alan, kullanışlı tasarıma sahip ve genel kurullardan canlı yayınlara kadar her tür organizasyondaki gereksinimlere cevap verebilen teknik altyapıya sahip toplantı salonlarıyla ön plana çıkıyor.

istanbul şantiyeler kapandı mı Haberi

istanbul şantiyeler kapandı mı

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), koronavirüs salgını devam ederken İstanbul’da bulunan şantiyeleri mercek altına aldı. Raporda, yüzlerce, binlerce işçinin bir arada çalıştığı bu tip şantiyelerde virüse karşı alınabilecek tek gerçek tedbirin 'şantiyelerin hızla kapatılması ve işçilerin ücretli izne çıkartılması' olduğuna dikkat çekildi.

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; rapordaki tespitler şu şekilde: 

- Özellikle mahalle aralarında bulunan irili ufaklı (10 ila 50 işçinin çalıştığı) şantiyelerde, salgına karşı önlem bir yana dursun, en insani ihtiyaçların bile esamesi okunmuyor. İşçilerin yüzde 70’inin sigortasız çalıştığı bu şantiyelerde “salgına karşı hangi önlemler alındı?” sorusunun cevabı kocaman bir “hiç!”  

- İstanbul’daki mega şantiyeler ile 200 ve üzeri işçinin çalıştırıldığı şantiyelerde de durum pek parlak değil. Bu şantiyelerin bazılarında mart ortasında, bazılarında ise bu ayın başında önlem alınmaya başlandı. Bu...