05 / 07 / 2024

İstanbul şehirinin genişlemesi

İstanbul şehirinin genişlemesi

1958 yılında şehrin düzensiz yayılışının önlenmesi konusunu İmar Müdürlüğü'nce incelenmekteymiş. Şehrin büyümesi belediye hizmetlerinin götürülmesinde güçlükler doğuruyormuş. Bazı mıntıkalarda binalara fazla kat izni vererek şehrin yayılmasının önleneceği

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

İstanbul'da kaç bina tehdit altında? İstanbul’da kaç binada geniş cepheli dükkanlar uğruna kolonlar kesildi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan büyük kayıplar yeniden gözleri İstanbul’a çevirdi. Yer bilimciler olası İstanbul depremini hatırlatarak daha fazla gecikmeden gerekli önlemlerin alınmasını dile getirirken, geniş cepheli dükkanlar için kolonları kesilen binalara dikkat çekiliyor.

Dijital dönüşüm, enflasyon ve parasal genişlemenin bir sonucu!

Boğaziçi Zirvesi'ne katılan ekonomistler, finansal işlemlerde dijital dönüşümün artmasına katkıda bulunan faktörler arasında küresel enflasyon ve para birimi genişlemesi olduğunu söyledi.

Metaverse çılgınlığı İstanbul'a sıçradı!

Ovr isimli oyun tabanlı Metaverse platformunda, Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parselin satışı gerçekleşti. Dünyanın 1.6 trilyon parsele bölündüğü bu sanal evrende Türkiye’nin en değerli arazileri çoktan satıldı. İstanbul’da geniş bir sanal arazi almanın tutarı ise 20 bin TL'yi buluyor

Teknopark İstanbul genişliyor!

Türk savunma ve havacılık sanayisinin önemli milli projelerinin geliştirildiği Teknopark İstanbul genişliyor.

Kartal-Pendik arasındaki yol genişletiliyor!

İstanbul Kartal ve Pendik arasındaki mevcut yolu genişletmek için yaklaşık olarak 50 bin metrekarelik ormanlık alanda inşaat yapılacak.

Tuzla’nın en geniş daireleri Lokum Manzara’da!

Lokum Evler projesinin 4.etabı olan Lokum Manzara İstanbul Anadolu Yakası'nın en hızlı gelişen bölgesi Tuzla Aydınlı'da yükseliyor.  Lokum Manzara'da bölgenin en geniş dairelerine yer veriliyor. 

Fikirtepe'de geniş aileler için 6 konut projesi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin yoğunlaştığı Fikirtepe'de geniş aileler için 4+1 daire seçenekleriyle proje üretilmeye devam ediliyor. İşte 4+1 dairelerin yer aldığı 6 konut projesi...

3. havalimanına malzeme yetmedi, taş ocağı genişletildi!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanı inşaatında kullanılan malzemeler yetmedi ve o nedenle taş ocağı genişletildi...

Sultanbeyli'ye yeni otopark!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sultanbeyli Belediyesi, Merkez Camii, meydan genişlemesi ve katlı otoparkın ardından Sultanbeyli’ye bir otopark daha kazandırıyor.

Kanal İstanbul 600 metre genişlikte olacak!

İhalesi en erken 2018'in ikinci yarısında yapılacağı Kanal  İstanbul'da etüt çalışmaları da yılın ilk yarısında tamamlanacak. Gemi büyüklüğüne göre kanal genişliği de 600 metreye ulaşacak.

Pendik-Kurtköy hattında markalı konut projeleri yarışıyor!

Yatırımın yeni gözde adresi Kurtköy-Pendik hattı oldu. İstanbul'un geniş arsa stokuyla dikkat çeken bölgede üretim aşamasında 22 konut projesi bulunuyor.

İstanbul şehirinin genişlemesi Haberi

İstanbul şehirinin genişlemesi

ŞEHRİN GENİŞLEMESİNİ ÖNLEYECEK YENİ KARARLAR ALINIYOR.


Yayılmanın yol, su, elektrik gibi belediye hizmetleri bakımından güçlükler doğurduğu belirtiliyor.


  Şehrin genişlemesi ve büyümesinin çeşitli belediye hizmetlerinin görülmesi bakımından güçlükler doğurduğu dikkati çekmektedir. Şehrin bu düzensiz yayılışının önlenmesi konusu İmar Müdürlüğü tarafından incelenmektedir. 

  Bu konuda 1956 yılında Belediye Meclisi'ne verilen bir takririn İmar Komisyonu tarafından incelenmesi tamamlanmış ve şehrin yayılmasının mahzurları üzerinde durulmuştur. Meselenin İmar Müdürlüğü tarafından bir kere daha etraflı şekilde incelenmesi kararlaştırılmış ve bu karar Belediye Meclisi'nin son toplantısında kabul edilmiştir.

  Genişleyen şehirde yol, su, elektrik gibi belediye hizmetlerinin görülmesinde güçlüklerle karşılandığı belirtilmektedir. Buna karşılık, bazı mıntıkalarda binalara fazla kat izni vermekle hem şehrin yayılmasının önleneceği, hem belediye hizmetleri bakımında kolaylık sağlanacağı ilave edilmektedir. Ayrıca, fazla katlardan elde edilecek gelirin bir...