02 / 05 / 2024

İstanbul-Sofya Ekspresi açılış

İstanbul-Sofya Ekspresi açılış

Ulaştırma Bakanı Arslan: "TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacak" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

İstanbul'da taksilere zam geldi mi? İstanbul'da taksi açılış ve indi-bindi ücreti kaç TL? Taksi zammında son dakika!

İstanbul'da taksilere zam geldi mi? İstanbul'da taksi açılış ve indi-bindi ücreti kaç TL oldu? Taksi zammında son dakika... Hemen bakın...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 18 gün kaldı!

Toplam 7.5 milyar Euro harcanarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı açılış için gün sayıyor. İşte 18 gün sonra açılacak havalimanından son durumlar...

İstanbul-Sofya Ekspresi, ilk seferine başladı!

TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile birlikte İstanbul-Sofya Ekspresi ilk seferine çıktı. İstanbul-Sofya Ekspresi için ilk tren, Halkalı Tren İstasyonu'ndan yola çıktı.

İstanbul-Sofya Ekspresi 20 Şubat'ta seferlerine başlayacak!

Ulaştırma Bakanı Arslan: "TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacak" ifadelerini kullandı.

Emlak İstasyonu ASM Çalışkan Gayrimenkul açılıyor!

Franchise sektöründe hizmet veren Emlak İstasyonu Brokerlığını Musa Doğan’ın yapacağı yeni franchise ofisi İstanbul - Çatalca’da açılıyor.Musa Doğan, markanın gücüyle Çatalca’da en iyi kalitede hizmet vereceklerini” söyledi.

Ispartakule Bahçeşehir Bağlantı Yolu bugün açılıyor!

Ispartakule Bahçeşehir arasındaki 4,5 kilometrelik yolu 700 metreye düşüren bağlantı yolu bugün açılıyor, Ispartakule- Bahçeşehir bağlantı yolu köprüsü İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, yol kısmı kısımları ise TOKİ-EPP tarafından yapılmıştı...

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü yıl sonunda açılıyor!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde çalışmalar tam gaz sürüyor. Dünyanın orta açıklığı en uzun dördüncü köprüsünde viyadükler tamam. Yıl sonu açılış var..

Anadoluhisarı'ndaki tarihi namazgah bugün açılıyor!

Yıldırım Beyazıt’ın İstanbul’un fethi için 1396’da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi'ndeki namazgâh bugün açılıyor.

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Kahramanmaraş’ta toplu açılış töreni yapıldı!

Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’a toplam 1 milyar 658 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti. Erdoğan, "Biz İstanbul’a nasıl baktıysak, Kahramanmaraş’a da öyle baktık" diye konuşt

Yenibosna Steigenberger Airport Hotel açılıyor!

İstanbul Yenibosna’da, 110 milyon TL yatırımla Alman otel zinciri Steigenberger açılıyor. Korcan Turizm’in yatırımcısı olduğu 210 odalı, beş yıldızlı iş oteli, ekim ayında faaliyete başlayacak.

İstanbul-Sofya Ekspresi açılış Haberi

İstanbul-Sofya Ekspresi açılış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacağını duyurdu.


Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 292 kilometre uzunluğundaki Kapıkule-İstanbul demiryolu hattındaki yenileme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.


Halkalı-İstanbul arasındaki yolcu trenlerinin geçen yıl çalışmaya başladığını anımsatan Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Bulgaristan/ Sofya-İstanbul /Halkalı arasında İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacağını açıkladı.


Arslan, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki yolcu taşımacılığının İstanbul-Bükreş arasında her gün karşılıklı olarak işletilen Bosfor Ekspresi ile sağlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:


"Trakya bölgesindeki yol yenileme çalışmaları nedeniyle 3 Haziran 2014 tarihinden itibaren İstanbul-Kapıkule arasında otobüs aktarması gerekiyordu. Artık bu aktarmaya gerek kalmadı....