13 / 05 / 2024

istanbul tekfur sarayı restorasyonu

istanbul tekfur sarayı restorasyonu

Binlerce yıllık Bizans eserleri gün yüzüne çıkıyor... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başlattığı Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları' nın restorasyon çalışmaları devam ediyor....

İstanbul Saray Danışmanlık Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Saray Danışmanlık Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret  Limited Şirketi Fatih’te  10 milyon TL sermaye bedeli ile Munır Kaek  ve Abdullah Chahın tarafından kuruldu.

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüpsultan'da Anes S. Hassan Albakoush ve Azelden I.M. Elgün tarafından kuruldu. 

800 yıllık Tekfur Sarayı’na asansör yapıldı!

İstanbul'un Edrnekapı bölgesinde bulunan tarihi Tekfur Sarayı’na asansör yapıldığı belirlendi. Saraya yapılan asansör sosyal medyada tepki çekti.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

İstanbul Ticaret Sarayı’nda kiralamaların yüzde 70’i tamam!

Saray Grup’un Giyimkent’te hayata geçirdiği İstanbul Ticaret Sarayı’nda kiralamaların yüzde 70’i tamamlandı. Metrekaresi 25 TL’den başlayan kiralık ofislerin yer aldığı İstanbul Ticaret Sarayı, merkezi iş alanlarına yakınlığı ve ulaşımı kolay lokasyonuyla dikkat çekiyor.

İstanbul Ticaret Sarayı'nda kiralamaların yüzde 70’i tamamlandı!

Saray Grup’un Giyimkent’te hayata geçirdiği İstanbul Ticaret Sarayı büyük talep görüyor. 500’e yakın ofis alanı ve 175 mağazadan oluşan merkezde kiralamaların yüzde 70’i şimdiden tamamlandı.

İstanbul Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı davasında son durum!

Yıldız Sarayı’nın asma katı ile bodrum katı, 1995'te Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Kültür Bakanlığı geçen yıl protokölü iptal etti. Mimarlar Odası da işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı.

İstanbul'daki Bukoleon Sarayı için kampanya başlatıldı!

İstanbul'da Tarihi Yarımada'da bulunan 1600 yıllık Bukoleon Sarayı tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bir zamanlar Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan tarihi binanın kurtarılması için sosyal medya üzerinde imza kampanyası başlatıldı.

Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi mi olacak?

Sultan Abdülhamid zamanında devletin idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek ve restorasyonun ardından “Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi” olacak

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

istanbul tekfur sarayı restorasyonu Haberi

istanbul tekfur sarayı restorasyonu

Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları yüz binlerce turisti İstanbul'a çekecek... 


Binlerce yıllık Bizans eserleri gün yüzüne çıkıyor... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başlattığı Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları'nın restorasyon çalışmaları devam ediyor... 


Başkan Topbaş restorasyon alanlarında denetim yaptı... 


Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Topbaş, "Anemas (Soylular) Zindanı ve Tekfur Sarayı'nda devam eden restorasyon çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor.  İstanbul'daki Osmanlı eserlerinin yanısıra, Bizans eserleri ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Tekfur Sarayı ve Anemas Zindanları'nın restorasyonları çok önemli çalışmalar olarak öne çıkıyor.  Bu eserler İstanbul turizmine doping etkisi yapacak" diye konuştu.


Sinema filmleri ve dizilerin vazgeçilmez mekanları arasında da yer alan Tekfur Sarayı ile Anemas Zindanları'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarında önemli aşamalar kat edildi. Tekfur Sarayı'nın restorasyonunun kısa süre içinde...