18 / 05 / 2024

istanbul tophane meydanı

istanbul tophane meydanı

İstanbul SMD Başkanı Ersen Gürsel Taraf Gazetesi'ndeki yazısında "Tophane Meydanı'nı nasıl kaybettik?" sorusuna yanıt verdi.. Gürsel yazısında: "İstanbul'un en güzel meydanlarından biri olan Tophane Meydanı kayboldu" dedi...

Ebebek, 177. mağazasını İstanbul Meydan AVM’de açtı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Ebebek 177. mağazasını İstanbul Meydan Alışveriş Merkezi'nde hizmete açtı...

Atha Meydan Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Atha Meydan Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Sancaktepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Tahsin Sağır tarafından açıldı.

İstanbul meydan tasarım yarışmalarının birincileri bugün açıklanıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasının birincileri bugün açıklanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

Bob’s Cafe, Meydan İstanbul AVM’de şube açacak!

Happy Moon’s Grup, Happy Moon’s İKON’un ardından şimdi de Bob’s Cafe’yi Meydan İstanbul AVM’de konuklarının beğenisine sunmak için hazırlandı.

Justwork Uluslararası Ofis Yönetimi ve İşletmeciliği A.Ş. Meydan İstanbul AVM Şubesi açıldı!

Justwork Uluslararası Ofis Yönetimi ve İşletmeciliği A.Ş. Meydan İstanbul AVM Şubesi bugün Ümraniye'de 13 milyon 750 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Bağcılar, İstanbul'un en büyük meydanına kavuşacak!

AK Parti Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı üçün dönem için hazırladığı projelerini anlattı. Çağrıcı, Bağcılar'ın İstanbul'un en büyük meydanına sahip olacağını söyledi.

Meydan İstanbul, Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi seçildi!

Meydan İstanbul “Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi” seçildi. Bunun yanında “Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi” ve “Avrupa’nın En İyi Sosyal Alanları” ödüllerinin de sahibi Meydan İstanbul AVM olmayı başardı. 

Meydan İstanbul AVM 3 ödül kazandı!

Meydan İstanbul Alışveriş Merkezi, European Property Awards 2018 yarışmasında 3 ayrı ödül kazandı. Meydan İstanbul AVM, Londra’da yapılan yarışmada yeni jenerasyon uygulamalarıyla rakipleri geride bıraktı.

İstanbul’un 71 meydanı yeniden inşa edilecek!

İstanbul’un en önemli cadde ve meydanları yeniden inşa edilecek. 2.5 yılda yeniden düzenlenecek 71 cadde ve meydan için ihaleye çıkılacak.

İstanbul'a 30 yeni meydan geliyor!

Yayalaştırılmış alanların artırılması için çalışmalarına tam gaz devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakentte 30 yeni meydan yapacak.

Ankara gayrimenkulde İstanbul'a meydan okuyor!

ERA bu kez Ankara’da ‘gayrimenkul danışmanlığı sektörü ve franchise’ konusunda seminer verdi. Seminer’de Ankara pazarının avantajları ve potansiyeli konularına yer verildi.

Meydan İstanbul Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Meydan İstanbul hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Meydan İstanbul Kurban Bayramı 2015'te açık mı?Meydan İstanbul AVM bayramda kaça kadar açık? Meydan İstanbul bayramda kaçta açılacak?

1940 yılında Karaköy Meydanı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

istanbul tophane meydanı Haberi

istanbul tophane meydanı

Galata Köprüsü'nden geçtiğimizde Karaköy'den Kabataş'a giderken Kemankeş Caddesi boyunca sağ yanınızda binaların oluşturduğu duvarlar başlar. Köprüde bıraktığınız denizi, bir daha ancak 2,5 km. sonra Fındıklı Parkı'na geldiğinizde görebilirsiniz. İstanbul'un en güzel kıyılarından birinin denizle olan ilişkisi, bundan yarım asır önce, geçici olarak inşa edilmiş olan antrepolar tarafından kesilmiştir. Daha da önemlisi Tophane Meydanı bellek kaybına uğramıştır. Ve bu kıyı üzerinde güzel bir camisi, çeşmesi, saat kulesi ve çeşitli anıt yapılarıyla birlikte yer alan İstanbul'un en güzel meydanlarından biri olan Tophane Meydanı da gözlerden saklanmış, hatta neredeyse kaybolmuştur. 


Yıllar sonra bu kıyının yeniden planlanması gündeme geldiğinde geçmişin hatalarını düzeltmek yerine daha da vahim plan kararları mı alınıyor, bilmiyoruz. Bunu bilmek için, gazetelerde iptal edildiğine dair haberler çıkan Galataport projesinde ya da...