05 / 05 / 2024

İstanbul Tramvayı uluslararası berlin fuarı

İstanbul Tramvayı uluslararası berlin fuarı

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Tramvayı InnoTrans’ta ülkemizi temsil edecek!

İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans ’ta ülkemizi temsil edecek.

Kanal İstanbul için mahalli yönetim yetki dışı!

‘Kanal İstanbul’ projesinin uluslararası hukuk’u ve devletlerarası siyasî ilişkileri ilgilendiren ve bir mahallî yönetimin yetki alanı dışında olduğunun düşünülmesi gerekiyor. Proje uluslararası hukuku da yakından ilgilendiriyor.

Kanal İstanbul uluslararası hukuka göre ele alındı!

MÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran, "Kanal İstanbul'a uluslararası bir statü tanınmasından ziyade diplomatik bir atak yapılarak Türkiye'nin bu projeye neden ihtiyaç duyduğunun anlatılması gerekir." dedi. 

Bu bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarını isyan ettirdi!

İstanbul’da uluslararası kuruluştan yeşil belgesi olan bir binaya yapılan incelemeyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk çıkan sonuçlara isyan etti.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi olacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye konferansına katıldı. Ağbal, İstanbul’u Uluslararası Finans Merkezi yapmayı istediklerini söyledi.

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

Türkiye 2023'e kadar karayolu ulaşımına 166 milyar yatırım yapacak!

Karayollarının güvenliğini ve en verimli şekilde hizmet vermesini sağlayan en son teknolojiler, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı’nda tanıtılacak.

İstanbul’da Uluslararası Finans Merkezi’ni güçlendirmek için 6 yeni bölge!

İstanbul’da Uluslararası Finans Merkezi’ni güçlendirmek amacıyla 6 yeni bölge oluşturuluyor. Türkiye’yi finansta merkez haline getirecek proje kapsamında, sahada detaylı araştırma yapılacak.

İstanbul’a uluslararası bir finans merkezi şart!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir finans merkezi ve faiz düşüşünü ele alan bir makale yazdı. İşte Halisdemir'in İstanbul'a uluslararası bir finans merkezinin gerekliliğine dair görüşlerini paylaştığı makalesi...

İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi bu yıl başlıyor!

Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu, başlangıcı İSTOÇ olmak üzere, İstanbul'u uluslararası ticaret merkezi haline getirmeye hazırlanıyor. Dernek İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi (İSTİM) ile 15 bin kişilik istihdam sağlamayı hedefliyor.

Saray ürünlerini TÜYAP Pencere Fuarı'nda tanıtacak!

Saray, Türkiye’de ilk kez üretilen ileri teknoloji ürünü Mineral Dolgulu A2 Yanmazlık Sınıfı kompozit panellerini sergileyecek. İstanbul 17. Uluslararası 2016 PENCERE Fuarı 9-12 Mart tarihleri arasında TÜYAP’ta yer alacak.

İstanbul Finans Merkezi inşaatı Mart'ta başlıyor!

İstanbul'u uluslararası finans merkezi yapacak projede inşaat başlıyor. Yılda yaklaşık 20 milyar euro gelir elde edileceğini belirten TOKİ Başkanı Turan, "İlk kazmayı Mart'ta vuracağız" dedi

İBB mühendis yetiştirme akademisi kuracak!

İstanbul Tramvayı projesi kapsamında yerli metro ve tramvay üretimine başlayan İBB, projenin gelişimi için mühendis yetiştirme akademisi kuracak. Ayrıca eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere iş imkanı da sunulacak.

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2016'nın ilk çeyreğinde başlayacak!

İstanbul’u uluslararası finans merkezi yapacak projede inşaat çalışmaları başlıyor. Yıllık 20 milyar Euro gelir elde edileceği hesaplanan İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi’nin inşaat ayağına ilk kazma 2016’nın ilk çeyreğinde vuruluyor.

İstanbul Tramvayı uluslararası berlin fuarı Haberi

İstanbul Tramvayı uluslararası berlin fuarı


Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki  İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.



Tasarım ve üretimi tamamen yerli olan ve İstanbulluların oylarıyla seçilerek üretilen “İstanbul Tramvayı”, 23 Eylül’den bu yana, Berlin’de 2014 InnoTrans Fuarı’nda yurtiçi ve yurtdışında üst düzey ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Bugüne kadar İstanbul Tramvayı’nı yerli ve yabancı 4000’i aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.


İSTANBUL ULAŞIM AŞ., yarın (26 Eylül 2014) sona erecek olan sektörün en prestijli ve en büyük fuarı InnoTrans Fuarı’ndaki standında; Genel Müdür Ömer Yıldız’ın ev sahipliğinde, Türkiye’den, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen,  Bursa...