01 / 05 / 2024

istanbul tramvayı

istanbul tramvayı

1992 yılında İstanbul'da ulaşımı halletmek için İstanbul tekrardan tramvaylı günlere dönüyormuş. Saatte yaklaşık 10 bin kişi taşıyacak, 4 kilometre uzunluğundaki Sirkeci-Aksaray tramvay hattı projesinin keşif bedeli 16 milyar liraymış.

1985 yılında hızlı tramvay ihalesini İsveçliler kazanmış!

1985 yılında yapılan hızlı tramvay ihalesini ASEA adlı İsveç firması ile Türk Yapı Merkezi kazanmış. Aksaray-Küçük Sanayi Bölgesi arasında, 7 kilometrelik tramvay sistemi 38 milyar liraya mal olacakmış.

1939 yılında Tramvay ve Tünel İdaresi millileştirilmiş!

1939 yılında Bayındırlık Bakanlığı, tramvay ve tünel idaresini eline almış. İki şirketin millileştirilmesiyle tramvay ve tünel bayraklarla donatılmış. Hükümet'e geçen her iki şirket, Tramvay ve Tüneli İdaresi adıyla işletilecekmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tramvayı'nda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15. MÜSİAD Fuarı'nda İstanbul Ulaşım A.Ş. standını ziyaret etti ve İstanbul Tramvayı'nın vatman koltuğuna oturdu. Erdoğan, İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız'dan tramvay hakkında bilgi aldı.

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü!

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. Yerli tramvayı, 2014 InnoTrans Fuarı'nda yerli ve yabancı 4 bini aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.

İstanbul Tramvayı, Berlin InnoTrans Fuarı'nda yoğun ilgi gördü!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTANBUL ULAŞIM A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçeleri tramvay uygulamasının başlayacağını açıkladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda 3 ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesinde sona geldiklerini ifade etti.

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul tramvay hatları yenileme ihalesi iptal edildi!

İstanbul’da Bağcılar-Kabataş ve Habipler-Topkapı tramvay hatlarında meydana gelen yıpranma sebebiyle yapılacak olan yenileme çalışmaları için açılan ihale iptal edildi.

Bursa İstanbul Caddesi, tramvay hattıyla değişecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla projelendirilen T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattındaki çalışmalar tamamlandığında, İstanbul Yolu’nun çehresinin değişeceğini söyledi.

İBB Eminönü- Alibeyköy tramvay hattına 492 milyon TL ayırdı!

İBB tarafından yeni yılda yapılması planlanan projelerin bütçesi de hazır. 3 yeni tünel ile Eminönü-Alibeyköy tramvayı en dikkat çekenler arasında istanbul Büyükşehir 1 Belediyesi 2016 projelerini açıkladı.

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.

1939 yılında İstanbul Tramvay Şirketi satın alınacak!

1939 yılında İstanbul'da faaliyet gösteren İstanbul Tramvay Şirketi satın alınacakmış. Şirket 1 milyon 575 bin liraya satın alındıktan sonra Tünel ve Havagazı şirketleri de satın alınacakmış.

İstanbul Avrupa yakasına yeni tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü ile Alibeyköy arasına yeni tramvay hattı kuracaklarını açıkladı. Eminönü'nden başlayan güzergah Alibeyköy Cep Otogarı'na kadar uzanacak..

1990 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş!

1990 yılında İstanbul 34 yıl sonra tramvaya kavuşacakmış. İETT tarafından hazırlanan tramvay projesi 1 yılda tamamlanacakmış. Aksaray ile Sirkeci arasında çalışacak tramvay hattı 4 kilometre uzunluğunda olacakmış.

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş!

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş ve ön çalışmaları tamamlanmış. İstanbul Yakası'nın yolcu taşıma problemini büyük ölçüde halledecek olan tramvay, 3 hat olarak inşa edilecekmiş ve 80 milyar liraya mal olacakmış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tramvayı'nda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15. MÜSİAD Fuarı'nda İstanbul Ulaşım A.Ş. standını ziyaret etti ve İstanbul Tramvayı'nın vatman koltuğuna oturdu. Erdoğan, İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız'dan tramvay hakkında bilgi aldı.

İstanbul Tramvayı’na Berlin’de büyük ilgi!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü!

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. Yerli tramvayı, 2014 InnoTrans Fuarı'nda yerli ve yabancı 4 bini aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.

istanbul tramvayı Haberi

istanbul tramvayı



Ulaşımı halletmek için 


İstanbul tramvaylı günlere dönüyor


Sirkeci-Aksaray tramvay hattı çalışmaları hızla ilerliyor. Projenin keşif bedeli 16 milyar lira. İlgililer, tramvayların devreye girmesi ile vatandaşın ulaşım sıkıntısının hafifleyeceğini, trafiğin de tıkanıklıktan kurtulacağını ifade ettiler. Projenin nisan ayı ortalarında tamamlanacağı belirtildi.




İstanbul tramvaylı günlere


    Halit ÇELİK


    İSTANBUL, (Tercüman) - Sirkeci-Aksaray arasında devam eden ray döşeme inşaatı İstanbullular'a yeniden tramvay hayalini kurdurmaya başladı. 1940'lı yıllarda şehir içinin vazgeçilmez ulaşım aracı olan, ancak daha sonra kaldırılan ve tarih...