18 / 05 / 2024

İstanbul üniversite çevresindeki kiralar

İstanbul üniversite çevresindeki kiralar

İstanbul'da üniversite kayıtlarını yaptıran öğrenciler kiralık ev aramaya başladı. Öğrenciler üniversitelerin bulunduğu semtlerde kiraları yükseltti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

İstanbul’da üniversite kayıtlarının başlamasıyla beraber öğrencilerin barınma telaşı başladı. Bazı aileler kayıttan vazgeçmeyi bile düşünür halde. Herkes fiyatlardaki fahiş artışlardan şikayet ediyor.

Üniversite öğrencilerinin ev sorunu çözülüyor!

Farklı şehirlerden üniversite okumak için geldikleri İstanbul’da başta ev, mobilya, arkadaş bulma gibi çeşitli sıkıntılar yaşayan öğrenciler, akranlarının yaşamını kolaylaştıracak ‘Student’s Home’ adlı web sitesi ve aplikasyonunu hayata geçirdi.

Kanal İstanbul çevresindeki kamu arazilerinin dağılımı!

Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet yapısı konuşulmaya devam ediyor. İşte Kanal ve çevresindeki 36 milyon metrekarelik kamu arazisinin kurum ve parsel dağılımı...

İstanbul Havalimanı konut fiyatlarını uçurdu!

Yeni İstanbul Havalimanı, çevresindeki bölgeleri ihya ediyor. Arnavutköy ilçesine bağlı, köyden mahalle statüsüne dönüştürülen Tayakadın, Yassıören, Baklalı, Yeniköy, Durusu ve Karaburun’da gayrimenkul talebi sürekli artıyor...

Üniversite öğrencileri en yüksek kirayı İstanbul’da ödüyor!

Türkiye genelinde üniversite öğrencileri en yüksek kirayı ortalama 2 bin 900 lira ile İstanbul Beşiktaş’ta öderken, onu 2 bin 750 ile Kadıköy, 2 bin 100 lira ile Bakırköy takip ediyor ..

Üniversite adayları, Yeni Havalimanı'nı iş imkanı olarak görüyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı iş imkanı olarak gören üniversite adayı gençler, sivil havacılık, hosteslik, yer ve kabin hizmetleri gibi bölümlerine yoğunlaştı...

20 yeni üniversite geliyor!

İstanbul, Gazi, İnönü Üniversitelerinin de arasında yer aldığı 13 üniversitenin bölünmesini ve 20 yeni üniversite kurulmasını düzenleyen tasarı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştı

İstinye Üniversite Hastanesi açıldı!

Medical Park, VM Medical Park ve Liv Hospital'ın çatı şirketi MLP Care'in katkısıyla kurulan İstinye Üniversite Hastanesi, İstanbul Esenyurt'ta kapılarını açtı.

Kartal Cevizli Tekel Fabrikası üniversite mi oluyor?

İstanbul Kartal'da bulunan eski Cevizli Tekel Fabrikası'nın arazisi CHP'li belediyenin ve halkın park olsun talebine rağmen, eski AKP'li bakanın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu için vakıf üniversite alanına dönüştürüldü.

Konya'ya daha fazla üniversite yapılmalı!

Konyalı hayırseverler tarafından İstanbul'a kazandırılan Rumeli Üniversitesi'nin Konyalı kurucu rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Yenigün'e konuştu. Aynural, "Konya, Türkiye'nin sayılı şehirlerinden birisi. Konya'ya daha fazla üniversite yakışır diye düşünüyorum" dedi.

İstanbul'da üniversite çevresindeki evlerin kiraları yüzde yüz arttı!

İstanbul'da üniversite kayıtlarını yaptıran öğrenciler kiralık ev aramaya başladı. Öğrenciler üniversitelerin bulunduğu semtlerde kiraları yükseltti.

1997 yılında Çorlu'da yeni bir İstanbul kurulacakmış!

1997 yılında gecekondulaşma ve talana son vermek için İstanbul'un çevresindeki boş arazilere modern şehirler kurulacakmış. 15 bin hektar üzerine kurulacak Yeni İstanbul Projesi'yle Çorlu'da, 300 bin nüfuslu yeni bir şehir kurulacakmış.

İstanbul üniversite çevresindeki kiralar Haberi

İstanbul üniversite çevresindeki kiralar

İstanbul'da kiralık evlerin fiyatları yüzde yüz arttı!


İstanbul'da üniversite kayıtlarını yaptıran öğrenciler kiralık ev aramaya başladı. Öğrenciler üniversitelerin bulunduğu semtlerde kiraları yükseltti.


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi. 


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre, İstanbul'da bir üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerden bazıları barınmak için devlet yurtlarını ya da özel yurtları tercih edecek. 


Evde kalmak isteyen öğrenciler ise üniversitelerine yakın bölgelerde kiralık ev aramaya başladı. Bu durum üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının artmasına neden oldu. 


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, ocak ayından bu yana kiralık evlerde talep ve fiyat artışı gözlemlediklerini söyledi.  


Bin liralık ev 2 bin lira oldu


Nisan-mayıs ayına kadar fiyatların yüzde 30-40 civarında arttığını, geçen yıl 1000 lira olan bir evin şu...