02 / 05 / 2024

İstanbul yaşam endeksi

İstanbul yaşam endeksi

Nüfus yoğunluğu itibarıyla dünyadaki 172 ülkeden büyük olan İstanbul, yaşam endeksine göre Türkiye genelinde 5'inci sırada kendisine yer bulabildi.

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

İstanbul Yaşam Konutları geliyor! Yeni proje!

İstanbul Yaşam Konutları projesinde 217 konut, 6 dükkan yer alcak. Proje Esenyurt'ta hayata geçirilecek.

Lens İstanbul Yaşam Merkezi Kurtköy'ün yeni buluşma noktası oldu!

Lens Yapı tarafından Kurtköy’de inşa edilen Lens İstanbul Yaşam Merkezi, Kurtköy’e yeni bir soluk kattı. Açıldığı ilk günden bu yana yoğun ilgi gören Türkiye’nin en büyük açık hava yaşam merkezi, bölge sakinlerinin de yeni uğrak noktası oldu. 

Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı!

Kurtköy’deki Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bando ve mehteran takımının coşkulu gösterisi ile kutlandı. Alışveriş, eğlence, lezzet ve sanatın başkenti, Türkiye’nin en büyük yaşam merkezi Lens İstanbul’un birbirinden renkli kutlamalara ev sahipliği yaptı...

Lens İstanbul Yaşam Merkezi 29 Ekim'de açılıyor!

Lens Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Lens İstanbul Yaşam Merkezi 29 Ekim'de kapılarını açıyor. İstanbul’a yeni bir soluk kazandıracak Türkiye’nin en büyük yaşam merkezi arasında bulunacak Lens İstanbul, alışveriş, eğlence, lezzet ve sanatın başkenti olacak.

İstanbul yaşam endeksi sıralamasında Türkiye genelinde 5'nci!

Nüfus yoğunluğu itibarıyla dünyadaki 172 ülkeden büyük olan İstanbul, yaşam endeksine göre Türkiye genelinde 5'inci sırada kendisine yer bulabildi.

Diyarbakır yaşam endeksi sıralamasında 75'inci!

Diyarbakır, yaşam endeksinde iller sıralamasında 75. sırada yer aldı. Türkiye’de ilk sırayı Isparta, son sırayı Muş aldı. Diyarbakır, alt yapı hizmetlerine erişimde 29. sırada yer alırken, yaşam memnuniyeti endeksi sıralamasında ise 79. sırada yer aldı.

Çanakkale'de yaşam endeksi açıklandı!

TUİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, illerin yaşam endeksi sıralamasında Çanakkale’nin yeri de açıklandı. Daha önceki verilerde, yaşam endeksinde 24. Sırada yer alan Çanakkale, Konut endeksinde 37.sırada yer alıyor.

Sakarya Yaşam Endeksi sonuçlarında 2. sırada yer aldı!

TUİK’in İllerde Yaşam Endeksi sonuçlarını değerlendiren Başkan Toçoğlu, hayata geçirilen projelerin Sakarya’nın farkını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Yeni nesil yaşam modeli İstanbloom'da hayat buluyor!

İstanbul’un en önemli lokasyonlarından Zincirlikuyu'da yoğun ilgi gören akıllı yaşam ve yeşil bina konseptiyle fark yaratan İstanbloom, özel olarak tasarladığı örnek dairesinde yatırımcıları ağırlamaya devam ediyor.

İstanbul Yaşam Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Yaşam Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Ali Kemal Özdemir, Uğur Özgören tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 20 Ocak'ta kuruldu.

Gül Park Yaşam Esenyurt Evleri iletişim!

İstanbul Esenyurt'ta inşa edilen Gül Park Yaşam Konutları 'nda yer alan daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Gül Park Yaşam Esenyurt Evleri iletişim bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Esenyurt Gül Park Yaşam Evleri teslim tarihi!

İstanbul Esenyurt 'ta hayata geçirilen Gül Park Yaşam Evleri 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tiplerinden oluşuyor. Esenyurt Gül Park Yaşam Evleri teslim tarihi haberimizde bulunuyor.

İstanbul yaşam endeksi Haberi

İstanbul yaşam endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İstanbul, 1927'deki 806 bin 863 kişilik nüfusuna, 31 Aralık 2015 itibarıyla 13 milyon 850 bin 571 kişi daha ekleyerek 14 milyon 657 bin 434 nüfusa ulaştı.


İstanbul, bu büyüklüğüyle aralarında Belçika, İsveç, İsviçre, Bulgaristan, Sırbistan, Norveç, Hırvatistan, Danimarka, Yeni Zelanda, Küba ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunduğu 172 ülkeyi geride bıraktı.


TÜİK verilerine göre 2015 sonu itibarıyla 78 milyon 741 bin olan Türkiye nüfusunun yüzde 18,6'sı İstanbul'da yaşıyor.


Megakent, nüfus yoğunluğu olarak ifade edilen kilometrekareye düşen insan sayısında 2 bin 821 kişi ile Kocaeli (493), İzmir (347) ve Gaziantep'i (283) açık ara geride bıraktı.


İstanbul, TÜİK'in konut, çalışma hayatı, gelir, servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, alt yapı hizmetlerine erişim, sosyal hayat ve hayat memnuniyeti olmak...