17 / 05 / 2024

İstanbulda depremde riskli ilçeler

İstanbulda depremde riskli ilçeler

Olası bir depremde İstanbul'da bulunan hangi bölgeler daha çok etkilenecek. İstanbul'da depremde riskli bölgeler hangileridir? Yanıtı haberimizde...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem bina dayanıklılığının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya çıkardı. Peki depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Depremin sinyali verildi! Riskli yapıların acil olarak dönüştürülmesi gerekiyor

17 Ağustos’un yıl dönümünde THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli yapıların tehlikesini anlatırken, olası bir depremde en az hasarı almak için yapılması gerekenleri bir bir sıraladı. İşte detayları…

İstanbul'daki 1.5 milyon konut riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen hafta TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda depremde riskli olan binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. "İstanbul'umuzda da riskli 1,5 milyon konut var" diyen Kurum, bunların 300 bininin acil olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Eyüpsultan'daki riskli yapılar yıkılıyor!

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde can kayıpları ve yaralanmalardan sonra riskli yapıların yıkımı hızlandırıldı. 

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Samsun'da en riskli deprem bölgesi Ladik!

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Samsun'da olası bir depremde en riskli bölgenin Ladik olduğunu ve denetim firmalarının etkin kullanılması gerektiğini belirtti...

Türkiye'deki konutların üçte biri riskli!

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi, ülke genelinde her üç konuttan birinin olası bir depremde yıkılabileceği uyarısını TOBB'un sektör kurulu toplantısında hükümete raporla bildirdi. Raporda,Tespit edilen 21 milyon yapı stokunun üçte biri riskli olduğu s

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı. Bu alanlarda 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 binanın bulunduğu tespit edildi...

Riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı..

Burhan Karahan: Binalarımızın yüzde 90'ı riskli!

BİNALARIN sağlamlığını aıtıran başlıca unsurlardan biri olan su yalıtımı,Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayınladığı genelge ile kamu binalarında zorunlu hale getirildi. Burhan Karahan binarın yüzde 90'ının riskli olduğunu belirtti...

Adana riskli alana sahip şehirler arasında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar da vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yaptıkları incelemelerde, 58 bin 649 konut ve iş yerinin riskli olduğuna karar verdi.

İstanbulda depremde riskli ilçeler Haberi

İstanbulda depremde riskli ilçeler

İstanbul'da depremde riskli bölgeler!

Depremin etkisi, hem yerin türüne, hem yapısına, hem de kırılmanın işleyişine, depremin süresine ve büyüklüğe bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. İstanbul bünyesinde depremden hiç etkilenmeyecek ilçeler ile birlikte riskli bölgeleri de barındırıyor. Buna göre İstanbul'da depremde riskli bölgeler hangi bölgelerdir?


İstanbul'da depremde riskli bölgeler..

Zeytinburnu, 

Ayamama deresi, 

Ataköy, 

Florya, 

Küçükçekmece, 

Azaplı yöresi, 

Ispartakule, 

Alibeyköy, 

Esenyurt, 

Avcılar, 

Yakuplu, 

Ambarlı, 

Haramidere, 

Kavaklıdere içi.



Işıl Seren...