29 / 04 / 2024

istanbulda raylı ulaşım

istanbulda raylı ulaşım

1939 yılında Bayındırlık Bakanlığı, tramvay ve tünel idaresini eline almış. İki şirketin millileştirilmesiyle tramvay ve tünel bayraklarla donatılmış. Hükümet'e geçen her iki şirket, Tramvay ve Tüneli İdaresi adıyla işletilecekmiş.

1963 yılında 13.615 metre uzunluğundaki tramvay rayları sökülecekmiş!

1963 yılında Avrupa Yakası'nda bulunan ve kullanılmayan 13 bin 165 metre uzunluğundaki tramvay rayları sökülecekmiş. Sadece Beşiktaş - Arnavutköy arasında, 5 bin 300 metre uzunluğunda tramvay rayı bulunuyormuş.

Kadir Topbaş: İstanbul'da 2019’a kadar raylı ulaşım 400 kilometreye çıkacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugüne kadar metro yatırımlarına 7 milyar dolar harcandığını, 2019 ’ a kadar raylı ulaşımı 400 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi...

İstanbul'da raylı sistemler!

2004 yılında göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın hedefi "Her yerde metro, her yere metro!" çalışmaları ile İstanbul'u her ilçeye, her mahalleye metro ile erişilebilen bir şehir oluşturmak...

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar belediyelerden tahsil edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan teleferik, füniküler, monoray, metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar ilgili belediyelerden tahsil edilecek...

Ulaştırma Bakanlığı raylı sistemlerden pay alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, birçok belediye için metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemleri inşa ediyor. Hükümet, hayata geçirdiği yatırımların bedelini yerel yönetimlerden tahsil edemediği için kanunda değişikliğe gidiyor.

Bursa Şehir Hastanesi'ne raylı ulaşım sağlanacak!

Ulaşım Master Planını Beşevler Küçük Sanayi Esnafı ile paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1.355 yataklı Şehir Hastanesi’ne vatandaşların daha rahat ulaşımının sağlanması için Emek’ten bir raylı sistem hattı planladıklarını dile getirdi. 

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.

Ulaşım hatları konut fiyatlarını etkiliyor!

REIDIN tarafından istanbul Raylı Sistem ve Mehrobüs Hatları Konut Değer Haritası yayınlandı. Analize göre, ulaşım hatları ve yatırımları konut fiyatlarını artırıyor. İstanbul'un en pahallı durakları belirlendi.

Raylı ulaşım sistemi ihtiyaçları meclis gündeminde!

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, raylı ulaşım sistemi ihtiyaçlarının teminine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Büyük ulaşım projelerinde yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak!

Gebze­-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının İyileştirilmesi, Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi İnşaatı Projesi, şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro yapım projeleri ve bu projelerin ihale edilebilmesi için yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak

Şanlıurfa'nın ulaşım sorunu raylı sistemle çözülecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent merkezindeki ulaşım sorununu tamamen çözüme kavuşturmakta kararlı olduklarını söyledi.

İstanbul'un ulaşımında büyük hamle!

İBB Başkanı Topbaş’ın 2019’da tüm ulaşım unsurları ile entegre 400 kilometreden fazla raylı sistem hedefi doğrultusunda Haliç Tüp Geçiş Tüneli, Boğaz Yaya Geçişi, Kabataş Transfer Merkezi ve 6 yeni metro hattı için yapım aşaması başlıyor.

Salı Grubu'nun gündeminde ulaşım alanında yapılan çalışmalar anlatıldı!

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun haftalık toplantısına konuk olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, ulaşım konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

istanbulda raylı ulaşım Haberi

istanbulda raylı ulaşım

 Nafia Vekaleti tramvay ve tünel idaresini eline aldı.


Tramvaylar ve tünel bayraklarla donandı, müstahdemin bayram yapıyor.




İlk tramvay saat beşte Nafia Vekaleti başmüfettişi tarafından tahrik edildi, Parkotel'de, Metro Hanı'nda ziyafetler verilecek.


  Bugünden itibaren İstanbul Tramvay ve Tünel müesseseleri Nafia Vekaleti tarafından idare edilmeye başlanmıştır.

  Bir hafta evvel bitirilen devrü teslim muamelesine ait evrak dün Metro Hanı'nda tesellüm heyeti reisi ve Nafia Vekaleti şirketler Başmüfettişi B. Sururi Devrimer ile Tramvay ve Tünel Şirketleri müdürü B. Gindorf tarafından imzalanmıştır.

  Evrak pek çok olduğu için imza keyfiyeti bir saat 20 dakika sürmüştür. İmzadan sonra B. Gindorf, B. Sururi Devrimeri tebrik etmiş, şirketler başmüfettişi...