12 / 05 / 2024

İstanbulun eski sokak isimleri

İstanbulun eski sokak isimleri

1964 yılında İl Genel Meclisi'nin yaptığı toplantıda, şehrin çeşitli semtlerinde Rum adıyla başlayan sokak ve cadde isimlerinin değiştirilmesine karar verilmiş. Meclisin bu isteği yazı ile belediye başkanlığına bildirilecekmiş.

Kırıkkale Keskin'de eski çarşı merkezindeki dükkanlar yıkılıyor!

Tarihi yapısıyla Kırıkkale’nin en eski yerleşimlerinden olan, bir süre bölgenin ticaret merkezi özelliğine sahip Keskin ilçesindeki eski çarşı sokak sağlıklaştırılması projesiyle tekrar yapılacak.

Zonguldak Karaelmas’ta eski binanın yıkımına tepki!

Zonguldak’ta Karaelmas Mahallesi Rıza Ulusman Sokak’ta eski bir binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Vatandaşlar ise yıkıma tepki gösterdi. 

Eskişehir Tepebaşı'ndaki Nayman Sokak yenilendi!

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Ekipleri gece gündüz yoğun bir tempoda çalışarak şehrin en işlek noktalarından biri olan Nayman Sokak’ı planlanan tarihten 2 gün önce hazır hale getirdi.

Eskişehir Nayman'ın yolları yenileniyor!

Eskişehir Belediye Başkanı Ahmet Ataç Nayman Sokak ve Hoşnudiye Mahallesi’nde gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarını denetledi. Ataç, kentin en merkezi noktasında yenilenen sokağın yeni görünümüne kısa sürede kavuşacağını söyledi.

Eskişehir Odunpazarı'nda 11 sokak yenilenecek!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen üst yapı çalışmaları tüm hızla devam ediyor. Belirlenen program dahilinde yetkililer 11 sokakta çalışma yapacak.

Eskişehir'de inşaat işçisi ikinci kattan düştü!

Eskişehir’de inşaatta çalıştığı sırada dengesini kaybederek düşmesi sonucu beli kırılan işçi tedavi altına alındı. Bilgiye göre, Gündoğdu Mahallesi Aslantepe Sokak'ta bulunan bir inşaatta çalışan H.K., inşaatın ikinci katından düşerek yaralandı.

Eskişehir Odunpazarı'nda Yandaş Sokak Üst Örtü Çalışması Projesi tanıtıldı!

Odunpazarı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Taşbaşı Bölgesi’nde bulunan “Yandaş Sokak Üst Örtü Çalışması” konulu proje tanıtım toplantısı yaparak bölge esnafı ile bir araya geldi.

Melikgazi Germir'deki tarihi yapılar restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçemiz Germir Mahallesi'nde, kentsel sit alanında yer alan 3 adet eski sokak ve bu sokaklara cephesi bulunan yapıların, 5 adet tek yapı ölçeğinde tescilli yapının rölöve ve restorasyon çalışmasının yapılacağı

Eskişehir Sümer mahallesine park müjdesi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sümer Mahallesi Yusufeli Sokak ile Evliyagil Sokak’ın kesiştiği ve Porsuk Çayı’nın kenarına kadar uzanan 10 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen park çalışmaları hızla devam ediyor.

Eski Beyrut Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eski Beyrut Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Deniz Özcan tarafından 15 bin TL sermaye ile 16 Haziran'da Beşiktaş, Sinan Paşa Mahallesi, Leşger Sokak' ta kuruldu.

Eskişehir'de 3 katlı bina çöktü!

Eskişehir Şarhöyük Mahallesi Yavuz Sokak'taki 3 katlı bir apartman, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Apartmanda bulunanların, durumu fark ederek dışarı çıkması nedeniyle can kaybı yaşanmadı.

Şirince'deki eski yapılar restore edilecek!

Şirince'de 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' hayata geçirilecek. Proje kapsamında Selçuk Şirince'deki halk ile buluşan kurum temsilcileri Şirince'deki eski yapıların restorasyonu ve yenileme çalışmalarında kimsenin tezgahı kapanmayacağını söyledi.

Kartal Esentepe'deki Safir Sokak'ta yol genişliği daraltılıyor, imar planı askıda!

Kartal Belediyesi, Esentepe Mahallesi Eski Çilek Sokak, yeni Safir Sokak yol genişliğinin daralması ile ilgili 139-5 pafta,7882 ada,1 parselin 1/1000 ölçekli imar planını askıya çıkardı. İşte o imar planı...

İstanbulun eski sokak isimleri Haberi

İstanbulun eski sokak isimleri

Şehirde Rum adlarının değiştirilmesi istendi


İl Meclisi, Rumeli Hisarı'na Fatih Hisarı, R. Kavağı'na da Ata Kavağı denmesi için Belediye'ye başvuracak...


  İl Genel Meclisi'nin son toplantısında, şehrin çeşitli semtlerinde Rum adıyla başlayan sokak ve caddelerin adlarının değiştirilmesine karar verilmiştir. Bu arada Rumeli Hisarı ile Rumeli Feneri'nin de adları değiştirilecektir.


  Rumeli Hisarı için Fatih Hisarı, Rumeli Feneri için de Atalar Feneri isimlerinin verilmesi istenmiştir. Bu arada aynı semtte bulunan Rumeli Kavağı da Ata Kavağı adını alacaktır. İsim koyma yetkisi Belediye Meclisi'ne ait olduğundan bu istek bir yazı ile Belediye Başkanlığı'na duyurulacaktır.


Akşam Gazetesi 4 Ocak 1964



Abdullah Kutalmış...