05 / 05 / 2024

İstanbulun gecekondu problemi

İstanbulun gecekondu problemi

1976 yılında nüfusu on bini aşan şehirlerde yapılan araştırmaya göre, gecekonduların tüm konutlara oranı yüzde 29'muş. Türkiye'de 800 bin gecekondu varmış ve sadece İstanbul'da ise binaların yarısını gecekondular oluşturuyormuş.

1971 yılında Boğaz'da çadırlı mahalle kurulmuş!

1971 yılında Boğaz'da seksen kişinin yaşadığı çadırlı mahalle kurulmuş. 92 hanelik gecekonduların Karayolları tarafından yıkılmasından sonra evsiz kalan gecekondu sakinleri, Boğaz'ın en güzel yerinde çadırlı mahalle kurmuşlar.

Yüksek konut fiyatları sonrası gecekondu tehdidi!

Son zamanlarda ev fiyatlarında meydana gelen artış dar gelirli vatandaşları gecekondu inşa etmeye yöneltti. 

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Ataşehir'de 25 gecekondu sahibi daha yeni yuvalarına kavuştu!

Emekevler bölgesi ve Barbaros Mahallesi’nde sosyal donatı alanında yer alan gecekondu sahiplerine daire tahsisleri yapıldı.

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi'nin akıbeti mecliste!

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde evsizler koronavirüs ve yoksullukla mücadele ediyor!

Brezilya'nın gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...

İzmit gecekondu şehri mi oldu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, Kocaeli’yi köye ve gecekonduya benzeten AK Partili İlyas Şeker ve Zeki Aygün’e cevap verdi. Tanış, “Kocaeli bugün köye benziyorsa İzmit gecekondu gibiyse bunun baş sorumlusu sizsiniz” diye konuştu.

Ataşehir Belediyesi’nin gecekondu fonu hesabından aidat mı ödendi?

Sayıştay’ın, 2018 denetim raporunda Ataşehir Belediyesi’nin, gecekondu fonu hesabından 1 milyon 516 bin liranın ise Atapark Konutları aidat ödemeleri için kullanıldığı belirtildi...

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

Ataşehir'de imar problemi ortadan kalkacak!

Sancaktepe Belediye Başkanı, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “Sancaktepe’de yaptığımız hizmetler, bizim referansımız. Ataşehir’de de imar problemi ortadan kalkacak, vatandaşlar depreme dayanıklı evlerine kavuşacak.” diye açıklama yaptı. 

İstanbul'un ciddi anlamda imar problemi var!

İstanbul'un ciddi anlamda imar problemi olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "Yapıların yüzde 40'tan fazlasında imara aykırılık var, imarsız. Bunları çözmek için İmar Barışı yaptık. İkinci adımda da buradaki değişimi ve dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi...

İstanbulun gecekondu problemi Haberi

İstanbulun gecekondu problemi



Türkiye'de 800 bin gecekondu var!


Gecekondu nisbeti Ankara'da yüzde 60, İzmir'de ise yüzde 40


Gecekondularda oturanların yüzde 39'u kiracı...


İstanbul'daki binaların yarısı ''Gecekondu''


  ANKARA, (AA) - Yurdumuzda, nüfusu on bini aşan şehirlerde yapılan araştırmaya göre, bu kesimde bulunan 2 milyon 700 bin meskenin 800 binini gecekondular teşkil etmektedir. Gecekonduların tüm meskenlere oranı yüzde 29'dur. Bu oran büyük şehirlerde büyük nüfus artış göstermekte ve ciddi bir önem kazanmaktadır. Nitekim Ankara'daki tüm konutların yüzde 60'ı, İstanbul'da yüzde 50'si, İzmir'de de yüzde 40'ı gecekondudur. Üstelik bu oranlar, gecekondular lehine olarak yıldan yıla artmaktadır. 


  Türkiye Emlak Kredi Bankası'nın 50. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, <<Türkiye'nin gecekondu sorunu>>...