16 / 05 / 2024

İstanbulun kanalizasyon sistemi

İstanbulun kanalizasyon sistemi

1963 yılında İstanbul'un kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyormuş. Kanalizasyon şebekesini hazırlamakla vazifeli kişi ise Alman Prof. Kehr isminde biriymiş. Şebeke 4 bin kilometre uzunluğunda olacakmış.

1800 yıllık gizemli yapı Ege'de ortaya çıktı! Mastaura Antik Kenti'ne ait olduğu anlaşıldı

Aydın'daki Mastaura Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında tespit edilen yaklaşık 1800 yıllık kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Selçuklu Av Köşkü'ndeki kazı çalışmalarında su sarnıcı bulundu!

Antalya Kemer'de Selçuklu Av Köşkü'nde yeniden başlanılan kazı çalışmalarında, su sarnıcı ve kanalizasyon sistemi ortaya çıkarıldı.

Denizli Çivril'e yeni altyapı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kanalizasyon sistemi bulunmayan Çivril ilçesinin Irgıllı Mahallesi'nde, 19.000 metre kanalizasyon hattı ile 7.000 metre içme suyu hattı yapım çalışmalarına başladı

İZSU ve JICA'dan ortak çalışma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanalizasyon sistemi için risk yönetiminin ve varlık yönetiminin oluşturulması amacı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile ortak çalışma başlattı.

Kaynaklar ve Gökdere’ye 10 milyonluk çevre projesi!

Buca Kaynaklar ve Bornova Gökdere'de hayata geçirilecek kanalizasyon projesinin ihalesini gerçekleştirdi. 60 km uzunluğundaki kanalizasyon sistemi ve iki adet atık su terfi merkezini kapsayan proje yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle hizmete girdi!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MEŞKİ) tarafından yapımı tamamlanan ve 60 milyon liraya mal olan Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle açıldı.

Mezitli Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle açıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MEŞKİ) tarafından yapımı tamamlanan ve 60 milyon liraya mal olan Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi törenle açıldı.

Tekirdağ Kumbağ'da kanalizasyon ve arıtma sistemi ihaleye çıktı!

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın açıkladığı Barbaros ve Kumbağ Mahallerinde yapılacak kanalizasyon ve arıtma sistemi ile ilgili ihaleye çıkıldığını, bölgede yeni arıtma sistemlerinin yapıldığını söyledi.

Mersin'e bu yıl yapılacak projeler!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, genel olarak; yol bakım ve onarımı, asfaltlama, sinekle mücadele, park-bahçe hizmetlerinin ön plana çıktığı hal kompleksi, otogar, atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon sistemi gibi büyük projeler yapacak.

Kozaklı'nın 50 yıllık kanalizasyon sorunu çözüldü!

Kozaklı ilçesinin yaklaşık 50 yıl önce döşenen kanalizasyon sistemi yenilenecek. Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1954 yılında kurulan ilçede, bugüne kadar ciddi altyapı çalışmasının olmadığını söyledi.

Aliağa Şakran Mahallesi sakinlerinin atık su parası isyanı!

Aliağa'nın Yeni Şakran Mahallesi sakinleri, sokaklarında kanalizasyon sistemi bulunmamasına rağmen İZSU 'nun tüm evlerden atık su parası almasına isyan ediyor. Yetkililerin bu yanlıştan dönmesini istiyor

Türkiye'de 41 ilçede arıtma tesisi yok!

Çevre Mühendisleri Odası’nın (TMMOB ÇMO), Milliyet’e yaptığı açıklamaya göre Türkiye, altyapıda önemli sıkıntılarla karşı karşıya. 41 ilçede içme sularını arıtacak bir tesis ve kanalizasyon sistemi yok.

İstanbulun kanalizasyon sistemi Haberi

İstanbulun kanalizasyon sistemi

Kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyor.


Yeni şebeke ortalama 4 bin km. uzunluğunda olacak.


  İstanbul'un yeni kanalizasyon şebekesini hazırlamakla görevli Almanya'nın Hannover Yüksek Teknik Okulu Prof. Dr. Kehr, 20 mesai arkadaşıyla beraber Almanya'ya dönmüştür. Prof. Kehr, İstanbul'un yeni kanalizasyon şebekesinin 4 bin kilometre uzunluğunda olacağını açıklamış ve buna ilaveten yapılacak tesisleri anlatmıştır.

  İstanbul Belediyesi tarafından şehrin pis sularının giderilmesi hususunda bir umumi plan hazırlama vazifesi tevdi edilen Prof. Kehr'in ifadesine göre, yapılacak muazzam şebekeye ilaveten 5 biyolojik, 12'de kafesli tasfiye tesisi kurulmasına zaruret vardır. Bu suretle Boğaziçi, Haliç ve Marmara Denizi'nin suları, şehrin çeşitli mahallelerindeki irtifa farkı, büyük güçlükler doğurmaktadır. Şehrin panoramasını çok cazip bir hale getiren iniş, yokuşlar, büyük masraflarla tulumba tesislerinin kurulmasına da gerektirmektedir. Prof. Kehr, anlaşmasında...