19 / 05 / 2024

istanbulun mega proheleri

istanbulun mega proheleri

7 Haziran seçimleri sonrası ekonomi yönetimi Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak programa hız verecek. Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. havalimanı gibi vizyon projelere devam edecek ekonomi yönetimi, kalkınmaya dayalı büyümeye odaklanacak.

Ziraat Bankası'ndan mega projelere 10 milyar dolarlık kaynak!

Ziraat Bankası Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Baktır, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Körfez Köprüsü, 3. havalimanı da dahil birçok mega proje için ayırdıkları toplam kaynağın 10 milyar doları aştığını söyledi.

Mega projeler sektöre canlılık getirecek mi?

Demokratik katılım ve denetim süreçlerine uyulmadan yapılan mega projeler, pek çok açıdan risk taşıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ümit Şahin, mega projelerin kısa vadede bir canlanma getireceği ancak bunun sürdürülebilir olmayacağı kanaatinde.

Halkbank, mega projelere verdiği destekle Türkiye'ye değer katıyor!

3. Havalimanı Yavuz Sultan Selim ile Osman Gazi Körfez Geçiş Projesi'ne kredi sağlayan Halkbank'ın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Mega projelere verdiğimiz destek ve teşviklerle Türkiye'ye değer katacağız" dedi.

Soyak Konforia: İlk mega-yeşil proje!

Yeşil binalar konusunda yatırımlarına hız veren Soyak, Kuzey Bahçeşehir'de yer alan Soyak Konforia ile İstanbul'un ilk mega-yeşil projesine imza atıyor.

Mega projelerin çevresi hızla prim yapıyor!

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Avrasya Karayolu Tüneli gibi mega projelerin Avrupa ve Anadolu yakasındaki güzergahlarında olan bölgelerin hızla prim yapmasını sağladığına dikkat çekti.

Mega projelerin maliyeti 50 milyar dolardan fazla!

Başbakan Davutoğlu’nun görevden ayrılmasıyla birlikte çalkantı yaşayan mali piyasalar, yeni hükümetin açıklanmasıyla durulmaya başladı. Kimi iktisatçılara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mega projelerinin maliyeti 50 milyar doları aşabilir.

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda mega projeler tanıtıldı!

İstanbul'daki mega projeler 26 Mayıs 2016'da gerçekleşen "Road Tunnel- Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı" etkinliğinde tanıtıldı.

Türkiye'nin mega projelerini yabancılar mı yapıyor?

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Yılmaz Özdil bugünkü yazısında Türkiye'nin mega projelerinde yapım işinin yabancılara verilmesini kaleme aldı. İşte Yılmaz Özdil'in o yazısı...

65. Hükümet mega projeleri hızlandıracak!

65. Hükümet’in ekonomide izleyeceği yol haritası belli oldu. Kentsel Ulaştırma Ana Planlarının Hazırlanması Rehberi hazırlanacak. Mega ulaşım projeleri yaşama geçirilecek.

Mega projeler Ahmet Arslan'a emanet!

Binali Yıldırım'ın bıraktığı mega projeler şimdi Kars Milletvekili Ahmet Arslan'a emanet. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak projelerin Arslan döneminde hız kazanması bekleniyor.

İstanbul’daki enerji talebi mega projelerle artıyor!

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, İstanbul’da müthiş bir enerji talebi bulunduğunu bildirdi. İslamoğlu Mega projelerle İstanbul’daki enerji talebinin sürekli büyüdüğüne işaret etti...

Başakşehir mega projelerle yükselişe geçiyor!

İstanbul Avrupa Yakası'nın yükselen yıldızı Başakşehir'de konut fiyatlarındaki artış son 1 yılda yüzde 30'u buldu. Bu durumun en önemli nedenlerinden biri mega projelerin bu bölgede hayata geçirilecek olması...

Türkiye, mega projeler ve yatırımlarla ivme kazanacak!

Başkanlık sistemiyle birlikte yürütmenin güçleneceğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, “Ekonomiye güven artacak. Mega projeler, yatırımlar ve büyüme ivme kazanacak” dedi.

istanbulun mega proheleri Haberi

istanbulun mega proheleri

Ak Parti seçim beyannamesi üzerindeki çalışmalarını büyük ölçüde tamamlarken, ekonomide atılım dönemi yeniden başlayacak. Hükümetin daha önce başlattığı vizyon projeler yeni dönemde de devam edecek. Ekonomi yönetiminin masasında Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi’nin kısa sürede hayata geçirilmesi yer alıyor. Kalkınma odaklı yeni projelerde ekonomi yönetiminin masasında yer alıyor. Enflasyonla mücadele, düşük faiz imkanlarının sağlanması, özelleştirmelerin devam etmesi, kayıt dışı ile etkin mücadele, istihdam artışı, yerli otomobil, yeni YHT hatları, ihracatta yeni pazar arayışları ve kentsel dönüşüm gibi kapsamlı projelerde devam edecek.


Enerji yatırımları artacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 1.300 civarında eylem içeren Ekonomik Dönüşüm Programları da devam ettirilecek. Bu eylemler kapsamında 2018 sonuna kadar GSYH’nın 1.3 trilyon dolara çıkarılması hedefleniyor. Vizyon projelerin devam ettirileceği...