02 / 05 / 2024

İstihkak davaları itiraz

İstihkak davaları itiraz

İstihkak iddiasına itiraz nasıl yapılıyor? İstihkak iddiasına itiraz süresi nedir? İstihkak davalarında mülkiyet karinesi nedir? İşte 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında bulunan hükümler...

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Değerli Konut Vergisi’nde itiraz ve olası davalar!

Değerli Konut Vergisi'ne nasıl itiraz edilir? Değerli Konut Vergisi'nde dava dilekçesi nasıl verilir? İşte Değerli Konut Vergisi'nde tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Kamulaştırma bedeline itiraz!

Kamulaştırma Kanunu gereğince, kamulaştırma kararına itiraz edilemiyor, ancak kamulaştırma tescili yönünden kamulaştırma bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. Peki, kamulaştırma bedeline itiraz nasıl yapılır?

Tapu tesciline itiraz!

Tapu sicilindeki tescilin yanlış olması veya tapunun kanunu aykırı, usulsüz bir şekilde düzenlemesine tapu tescilinin düzeltilmesi için dava açılabiliyor. Peki, tapu tesciline itiraz nasıl yapılıyor?

10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Kiracının tahliyesinde, dün itibari ile yeni bir dönem başladı. Ev sahipleri 10 yıllık kiracısını gerekçesiz tahliye edebilecek. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme yaptı.

İmar planı itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Uygulama imar planı yapılacak yerlerin incelemesi Belediyeler tarafından yapılıyor. Belediyelerin belirlediği yerlerde bir ay süreyle imar planı askı tutanağı asılıyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İmar planı itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

İmar planı itiraz davası nasıl açılır?

Belediyeler, valilikler, planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan imar uygulaması yapılan yer hakkında detayların gösterildiği hukuki belgeye imar planı deniyor. İmar planına itiraz edilebilir mi? İmar planı itiraz davası nasıl açılır?

İmar revizyonuna itiraz!

İmar revizyonu gerektiği zaman revizyon imar planı ile ilave imar planlarının beraberce hazırlandığı plan anlamına geliyor. Peki, imar revizyonuna itiraz edilir mi? İşte imar revizyonuna itiraz!

Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür?

Türkiye'deki sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biridir. Peki, Sulh hukuk mahkemesinde hangi davalar görülür? İşte Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davalar..

İkametgah cezasına itiraz!

İkametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor. Peki, ikametgah cezasına itiraz edilebilir mi? İkametgah cezasına itiraz nasıl yapılır? İşte ikametgah cezası itirazları..

İstihkak davaları itiraz Haberi

İstihkak davaları itiraz

İstihkak iddiasına itiraz!

İstihkak iddiasına itiraz hususunda 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre, borçlu, elinde bulunan bir malı başkasının mülkü veya rehni olarak gösterdiği yahut üçüncü bir şahıs tarafından o mal üzerinde mülkiyet veya rehin hakkı iddia edildiği takdirde, icra dairesi bunu haciz ve icra tutanaklarına geçirir ve keyfiyeti iki tarafa bildirir. 


İcra dairesi aynı zamanda istihkak iddiasına karşı itirazları olup olmadığını bildirmek üzere alacaklı ve borçluya üç günlük mühlet verir. Sükütları halinde istihkak iddiasını kabul etmiş sayılırlar. 


Malın haczine muttali olan borçlu veya üçüncü şahıs, ıttıla tarihinden itibaren yedi gün içinde istihkak iddiasında bulunmadığı takdirde, aynı takipte bu iddiayı ileri sürmek hakkını kaybeder. İstihkak iddiasının yapıldığı veya istihkak davasının açıldığı tarihte istihkak müddeisi ile birlikte oturan kimseler yahut bu...