06 / 05 / 2024

istihkak davası açma süresi

istihkak davası açma süresi

Malikin, haklı bir nedene dayanmayan dolaysız zilyete karşı açabileceği bir dava türü olan istihkak davasına bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İstihkak davası dilekçe örneği...

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyenler için bir paylaşım geldi. İşte Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kira uyarlama davası nasıl açılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024!

Ev sahibi ve kiracılar, kira uyarlama davası ile ilgili şartları ve nasıl uygulanacağını merak ediyor. İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024...

İBB’nin yeni gazete büfesi ve çay bahçesi açma talebi reddedildi!

İBB’nin yeni gazete, çiçek büfesi ve çay bahçesi açma talebi, AKP-MHP grubunun oyları ile onaylanmadı. CHP’li Tarık Balyalı, yandaşlara verileceği ileri sürülerek alınan ret kararını eleştirdi.

İzmir'de huzurevi açma projesi meclis gündeminde!

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına yeni düzenleme getirildi!

Oto galeriden lunaparklara kadar birçok iş yerini yakından ilgilendiren iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi.

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarıyla ilgili önemli değişiklikler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı hazırlandı.

Zeynep Korel babasının mirası için izale-i şüyu davası açtı!

Mirasçılık (veraset) belgesi almak için Hülya Darcan ve kardeşi Bergüzar Korel’e dava açan Zeynep Korel, veraset ilamı davası sonrasında payına düşeni almak için izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açtı.

Kanal Bolu projesi için iptal davası açıldı!

Bolu’nun en verimli tarım ovasında inşa edilecek 12 metre yüksekliğinde ve 70 metre genişliğindeki çevre yolu inşaatına “Kanal Bolu’’ adını veren halk, proje için iptal davası açtı.

Kanal İstanbul’a 1450 dava yolda!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un geçeceği güzergâhta arazi sahiplerinin devlete 1450 adet kamulaştırmasız el atma davası açma ihtimali ortaya çıktı.

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi mecliste!

İzmir'de Bakanlığa bağlı huzurevi açma projesi olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Maraş’ı yerleşime açma kararı Rumların gündeminde!

45 yıldır kapalı tutulan ‘hayalet kent’ Maraş’ı yerleşime açma kararı Kıbrıs Rum medyasının gündemine oturdu.

istihkak davası açma süresi Haberi

istihkak davası açma süresi

İstihkak davası dilekçe örneği!

Yasal veya atanmış mirasçı, terekeyi veya bazı tereke mallarını elinde bulunduran kimseye karşı mirasçılıktaki üstün hakkını ileri sürerek miras sebebiyle istihkak davası açabiliyor.


Söz konusu dava için bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İstihkak davası dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


İstihkak davası dilekçesi..


............. İCRA TETKİK MERCİİ HAKİMLİĞİ'NE


DAVACI : 


DAVACI VEKİLİ : 


DAVALI (ALACAKLI) : 


DAVA KONUSU : Alacaklının haczettirmiş olduğu ve mülkiyeti müvekkilime ait olan 15 adet bilgisayar üzerindeki haczin kaldırılmasına yönelik istihkak davasıdır.


OLAYLAR :


1. Müvekkilim ……………., yukarıda verilen adresinde yaklaşık iki yıldır internet cafe işletmektedir. Bilgisayarların teknik işleri konusunda bilgi sahibi olmadığı için "……" adlı bilgisayar firmasıyla yapmış olduğu anlaşma gereği söz konusu firma her ay bilgisayarları kendi işyerine götürerek bakımını yapmakta ve teknik özelliklerini gözden geçirmektedir.


2. Ancak, "……….." firması...