28 / 04 / 2024

istimlak bedel hesaplaması

istimlak bedel hesaplaması

İstimlak bir başka deyişle kamulaştırma olarak karşımıza çıkıyor. Özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl ödenir?

Konut kredisi notu kaç olmalı? Kredi hesaplaması nasıl yapılır?

Nakit parası olmayan ama ev almak isteyenler bankaların sunduğu kredileri kullanıyor. Peki konut kredisi almak için kredi notu hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte kredi çekecek olanların bilmeleri gereken detaylar...

7 soruda yeni kira zammı hesaplaması!

3 yıllık Yeni Ekonomi Programı kapsamında emlak, gayrimenkul sektörüne yönelik önemli düzenlemeler yapıldı. En önemli düzenlemelerden biride kira hesaplamasındaki değişiklik. Peki Yeni Ekonomi Programı ile kira zammı nasıl hesaplanacak?

İmar barışı hesaplaması nasıl yapılır? 

Milyonlarca vatandaşın imar sorununa çözüm olacak imar barışı ile ilgili başvurular alınmaya devam ediyor. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Peki, imar barışı hesaplaması nasıl yapılır? 

İmar barışı hesaplamasında neler değişti?

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar gereğince imar barışı hesaplamasında değişiklik yapıldı. Peki, imar barışı hesaplamasında neler değişti?

Kira artışı hesaplaması değişti mi?

Kira zammı, Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen oranlar dahilinde hesaplanıyordu. Peki, kira artışı hesaplaması değişti mi?

Kira zammı hesaplaması nasıl olacak 2018?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı'na göre kira zammı hesaplaması nasıl olacak 2018?

İmar barışı bedel hesaplaması değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı uygulaması kapsamında değişikliğe gitti. Buna göre, ruhsatlı alanlarda sadece kaçak olan bölüm için bedel ödenecek.

5 soruda değişen kira zammı hesaplaması 2018!

Yeni Ekonomi Programı gereğince kira zammı hesaplaması değişiyor. Peki, kira zammı bundan sonra nasıl hesaplanacak? İşte 5 soruda değişen kira zammı hesaplaması 2018..

Kira zammı hesaplaması TÜFE'ye göre yapılacak!

Kira zammı hesaplaması TÜFE'ye göre yapılacak. Kira zammı hesaplamasının değişmesine ilişkin karar Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) kapsamında yer aldı...

Kira zammı hesaplaması değişiyor!

Kira zammı hesaplamasının değişmesine ilişkin hükümler Yeni Ekonomi Paketi kapsamında yer aldı. Peki,kira zammı hesaplaması nasıl değişiyor?

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde inşa edilen Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi. İstimlak bedelinin düşük olduğunu söyleyen çiftçiler, arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti.

İmar barışı bedel hesaplama 2018!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi almak için vatandaşların belli oranlarda bedel ödemeleri gerekiyor. Peki, imar barışı başvuru bedeli nasıl hesaplanır? 

İstimlak bedeli nasıl alınır?

Özel mülkiyette  bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl alınır?

istimlak bedel hesaplaması Haberi

istimlak bedel hesaplaması

İstimlak bedeli nasıl ödenir?

İstimlak; kamulaştırma olarak karşımıza çıkıyor. Kamu çıkarları düşünülerek özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. 


Kamu tüzel kişileri, belediyeler, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler istimlak yapabiliyor. 


4650 Sayılı Kanun ile 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla düzenlenmiş olup, belediyeler, imar planları doğrultusunda park, yol, Metro, hızlı tramvay, alt ve üst geçit, otopark mezarlık alanı gibi kamu hizmet alanlarının genişlemesi için yapabiliyor. Peki, istimlak işlemi nasıl yapılır?


- Yatırımcı Müdürlüğün Başkanlık Onaylı İstimlak Ön Onay Föyü ile İmar Planı, kadastral paftası ve mülkiyet durum tespiti yapılıyor. 


- 4650 Sayılı Kanun ile değişik 2942 Sayılı Kanununun 7. maddesine göre tapu kütüğüne idari istimlak şerhi işlettiriliyor. 


- Tapu Sicil Müdürlüklerinden taşınmazların mülkiyet belgeleri alınarak,...