07 / 05 / 2024

istimlak bedel ödeme süresi

istimlak bedel ödeme süresi

Özel mülkiyette olan taşınmazların , kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işleme istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli ödeme süresi ne kadar?

Vadi İstanbul Park'ta yüzde 25 peşinde taksitle ödeme fırsatı!

Artaş, Aydınlı ve İnvest Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Vadi İstanbul Park'ta ödeme planı kapsamında yüzde 25 peşinde, kalan bedel yüzde 1.13 faizle banka kredisiyle taksitlendiriliyor.

Vadi İstanbul Park'ta yüzde 25 peşinde taksitle ödeme fırsatı!

Artaş, Aydınlı ve İnvest Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Vadi İstanbul Park'ta ödeme planı kapsamında yüzde 25 peşinde, kalan bedel yüzde 1.13 faizle banka kredisiyle taksitlendiriliyor.

Emlak vergisi taksiti ödeme zamanı!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi taksiti ödeme zamanı ne zaman?

Emlak vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Çekmeköy Kasaba 3. Etap ödeme planı!

Çekmeköy Kasaba 3. Etap ödeme planı kapsamında projede yüzde 35 peşinatta kalan bedel için 24 ay vadelendirme sağlanıyor. Proje toplam 44 bin 080 metrekare inşaat alanı üzerinde yükseliyor.

Ömerli Kasaba 3. Etap ödeme planı!

Ömerli Kasaba 3. Etap ödeme planı kapsamında projede yüzde 35 peşinatta kalan bedel için 24 ay vade uygulanıyor. Toplam 156 adet konuttan meydana gelen projede daire tipleri 1+1'den 3+1'e kadar farklılık gösteriyor.

Ömerli Kasaba 3. Etap Evleri ödeme planı!

Ömerli Kasaba 3. Etap Evleri ödeme planı kapsamında projede yüzde 35 peşinatta, kalan bedel için 24 ay vade imkanı sunuyor. Toplam 156 adet daireden oluşan proje İstanbul Çekmeköy Ömerli'de bulunuyor.

Ataköy Pruva 34 ödeme planı!

Ataköy Pruva 34 ödeme planı kapsamında yüzde 30 peşin ödemelerde kalan bedel için firma bünyesinde 24 ay vade farksız taksit imkanı sağlanıyor. Projede toplam 239 adet daire bulunuyor.

Bakırköy Sea Pearl ödeme seçenekleri!

Bakırköy Sea Pearl ödeme seçenekleri kapsamında yüzde 10 peşinde yüzde 90'lık bedel 48 taksitlendirme sağlanıyor. İlk etapta 631 adet daire bulunan projede daire tipleri 1+1'den 4,5+1'e farklılık gösteriyor.

Sea Pearl Bakırköy ödeme koşulları!

Sea Pearl Bakırköy ödeme koşulları kapsamında projede yüzde 10 peşinatta, kalan bedel için 36 ay vade farksız taksit yapılabiliyor. İlk etapta 631 adet daire bulunan projede daireler 1+1'den 4,5+1'e farklılık gösteriyor.

Oran Marina Ankara kampanyalı ödeme koşulları!

Oran Marina Ankara kampanyalı ödeme koşulları kapsamında projede yüzde 10 peşin ödemelerde, kalan bedel firma bünyesinde 40 ay vade farksız taksitlendiriliyor. Proje Ankara Çankaya Oran'da yükseliyor.

Sea Pearl Bakırköy ödeme planı!

Sea Pearl Bakırköy ödeme planına göre yüzde 5 peşinatta, kalan bedel için 48 ay vade imkanı uygulanıyor. Yatırım değeri 2,7 milyar dolar olarak belirlendiği projede toplam 1.381 adet daire bulunuyor.

Marina Ankara Oran ödeme seçenekleri!

Marina Ankara Oran ödeme seçenekleri kapsamında projede yüzde 10 peşinatta, kalan bedel için firma bünyesinde 40 ay vade imkanı sağlanıyor. Toplam 2 bin adet daireden oluşan projede fiyatlar 281 bin 400 TL'den başlıyor.

istimlak bedel ödeme süresi Haberi

istimlak bedel ödeme süresi

İstimlak bedeli ödeme süresi!

Kamulaştırma olarak da karşımıza çıkan istimlak işlemi,  özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan bir yol olarak karşımıza çıkıyor. 


İdare kamu yararı için yasadaki usullere uyarak taşınır veya taşınmazın istimlak işlemine karar veriliyor. İstimlak bedelinin nasıl belirleneceği 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu 11. maddesinde belirtiliyor.  Yargıtay içtihatları ile de ayrıntılı olarak istimlak bedelinin nasıl tespit edileceği gösteriliyor. 


Mahkemece bilirkişi kurulu oluşturularak, istimlak tabi tutulacak taşınmaz mal veya kaynağın bulunduğu yere mahkeme heyeti ile birlikte gidilecek , hazır bulunan ilgililer dinlenecek ve taşınmaz mal veya kaynağın;


a) Cins ve nevini,


b) Yüzölçümünü,


c) Kıymetini etkileyebilecek bütün nitelik ve unsurlarını ve her unsurun ayrı ayrı değerini,


d) Varsa vergi beyanını,


e) Kamulaştırma tarihindeki resmi makamlarca yapılmış kıymet...