02 / 05 / 2024

istimlak bedeli hesaplanması

istimlak bedeli hesaplanması

İstimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetini alınıyor. Peki, istimlak bedeli nasıl tespit edilir?

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

Belediyenin istimlak bedeli ödemesini durdurması üzerine toplamda 1200 aileye 1 milyon TL borçlanmış. 

Karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021!

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? İstimlak bedeli nasıl sorgulanır? İşte karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021...

İhtilaflı ev için istimlak bedeli alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam 1984’te Manisa’dan bir ev aldı. Evin satışı için bir işlem yapılmamış. Çünkü evin ihtilaflı olduğu söylenmiş. Bu yerde istimlaklar oldu ve istimlak bedelini eski malikler aldı. Buna karşı ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

İstimlak bedeli nasıl alınır?

Özel mülkiyette  bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl alınır?

Edirne Meriç'e 5 bin 800 metrelik meydan yapılacak!

Edirne Meriç'te 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak meydana dönüştürülecek. Proje dahilinde bazı dükkanlar istimlak bedeli karşılanarak yıkılacak.

İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Akdağmadeni Kent Meydanı istimlak çalışmaları tamamlandı!

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Kent Meydanı projesinin istimlak çalışmalarının sonuncusunu da tamamladıklarını bildirdi. Daştan, 4 katlı binanın yıkılarak projeye dahil edilebilmesi için 402 bin TL istimlak bedeli ödendiğini söyledi.

Kayseri Kocasinan'da dükkan yıkımlarına tepki!

Bekir ve Şerafettin Arslan kardeşler, Yeşil Mahalle Erkilet Bulvarı’nda bulunan dükkanlarının belediye tarafından istimlak bedeli ödenmeden yıkılmaya çalışıldığını iddia etti.

Hasankeyf halkı istimlak bedelinden şikayetçi!

Hasankeyf'i yutacak Ilısu Barajı'nın inşaatı devam ederken, halkın ilçeyi boşaltması için kaymakamlığa yazı gönderildi. 10 bin yıllık tarihin sular altında kalacağına üzülen halk, diğer yandan istimlak bedeli sebebiyle mağdur olmuş durumda.

Arsa istimlak bedeli nasıl alınır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Arsa istimlak bedeli nasıl alınır sorusuna cevap verdi..

Kimler istimlak yapabilir?

Bir kişinin özel mülkiyetinde bulunan gayrimenkulunün, kamu yararı amacıyla bedeli ödenerek devlet yada kamu tüzel kişisinin mülkiyeti geçmesine istimlak deniyor. Peki, kimler istimlak yapabilir?

İstimlak kararına itiraz süresi!

Kamu çıkarları düşünülerek özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. Kişiler istimlak kararına itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz süresi!

1991 yılında Boğaz yoluna alternatif yol!

1991 yılında Beşiktaş Belediyesi, Boğaziçi sahil yolunda sürekli tıkanan Muallim Naci Caddesi'ne paralel yeni bir yolun yapımına başlamış. 400 metre uzunluğundaki alternatif yol için 17 milyar lira istimlak bedeli ödenecekmiş.

istimlak bedeli hesaplanması Haberi

istimlak bedeli hesaplanması

İstimlak bedeli nasıl tespit edilir?

İstimlak, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması olarak tanımlanıyor. 


İstimlak kararının alınması ve istimlak bedelinin tespitine ilişkin esaslar Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor.Kamu yararı kararı; 

a) Köy ihtiyar kurulları ve belediye encümenleri kararları, ilçelerde kaymakamın, il merkezlerinde valinin,

b) İlçe idare kurulları, il daimi encümenleri ve il idare kurulları kararları, valinin,

c) Üniversite yönetim kurulu kararları, rektörün, 

d) Yükseköğretim Kurulu kararları, Kurul başkanının,

e) Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu yönetim kurulu kararları, genel müdürün,

f) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu kararları, Yüksek Kurum Başkanının, 

g) Kamu kurumları yönetim kurulu veya idare meclisleri veya yetkili idare organları kararları, denetimine bağlı 

oldukları bakanın,

h) Gerçek kişiler veya...