05 / 05 / 2024

istimlak bedeli ödemesi

istimlak bedeli ödemesi

İstimlak; özel mülkiyette olan gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek devlet veya kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, istimlak bedeli ne zaman ödenir?

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

Belediyenin istimlak bedeli ödemesini durdurması üzerine toplamda 1200 aileye 1 milyon TL borçlanmış. 

18 yaşını doldurduysan bu habere hemen bak! Devletin bu destek ödemesi dudak uçuklattı

Devlet ödemelerine bir yenisi daha eklendi. 18 yaşını bitirmiş her vatandaşa, devlet vesilesi ile destek ödemesi yapılacak. Başvurular e-devlet üstünden kabul edilmeye başlandı ve destek bedeli 100.000 TL olarak tespit edildi.

Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır?

Tapu harcı, taşımaz malların alım ya da satım işlemleri esnasında taraflardan tahsil edilen hizmet bedeli olarak biliniyor. Peki, Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır? İşte tapu harcı ödemelerine dair tüm merak edilenler...

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Konut ya da işyerini kiraya veren mal sahipleri kira bedeli ödemesi yapmayan kiracıların yasalara uygun nasıl tahliye edilebileceğini araştırıyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021!

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? İstimlak bedeli nasıl sorgulanır? İşte karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021...

İhtilaflı ev için istimlak bedeli alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam 1984’te Manisa’dan bir ev aldı. Evin satışı için bir işlem yapılmamış. Çünkü evin ihtilaflı olduğu söylenmiş. Bu yerde istimlaklar oldu ve istimlak bedelini eski malikler aldı. Buna karşı ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

İstimlak bedeli nasıl alınır?

Özel mülkiyette  bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl alınır?

Kira bedeli bankaya yatmak zorunda mı 2017?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira süresi boyunca belirlenen kira bedelini, belirlenen tarihte ödemesi gerekiyor. Peki, söz konusu kira bedeli bankaya yatmak zorunda mı 2017?

Edirne Meriç'e 5 bin 800 metrelik meydan yapılacak!

Edirne Meriç'te 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak meydana dönüştürülecek. Proje dahilinde bazı dükkanlar istimlak bedeli karşılanarak yıkılacak.

İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Akdağmadeni Kent Meydanı istimlak çalışmaları tamamlandı!

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Kent Meydanı projesinin istimlak çalışmalarının sonuncusunu da tamamladıklarını bildirdi. Daştan, 4 katlı binanın yıkılarak projeye dahil edilebilmesi için 402 bin TL istimlak bedeli ödendiğini söyledi.

Kayseri Kocasinan'da dükkan yıkımlarına tepki!

Bekir ve Şerafettin Arslan kardeşler, Yeşil Mahalle Erkilet Bulvarı’nda bulunan dükkanlarının belediye tarafından istimlak bedeli ödenmeden yıkılmaya çalışıldığını iddia etti.

istimlak bedeli ödemesi Haberi

istimlak bedeli ödemesi

İstimlak bedeli ne zaman ödenir?


İmar planına göre gerekli görülen yerlerde gayrimenkullerin, sahiplerinden karşılığı ödenerek alınmasına istimlak deniyor. İstimlak bir başka deyişle kamulaştırma olarak da karşımıza çıkıyor.


İstimlak işlemi uygulanacak olan gayrimenkul içiön öncelikli olarak bir tespit komisyonu oluşuturuluyor. Oluştrulan bu komisyon üç kişiden az olmamak üzere belirleniyor.


Tespit komisyonu gayrimenkulün istimlak bedelini belirliyor. Komisyon bunun için vergi kayıtlarını esas alınabileceği gibi, çevredeki  Emlak  ofislerinden yerin değeriyle ilgili bilgi de alarak bir bedel tespit ediyor. Komisyon tarafından belirlenen bedel uzlaşma komisyonuna gönderiliyor.  Peki, istimlak bedeli ne zaman ödenir?


İstimlak bedeli anunu gereğince, Devlet olarak genel manada ifade ettiğimiz kamu tüzel kişileri; belediyeler, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler kamu yararı bulunan hallerde bedelini peşin ödeyerek yapılması gerekiyor. 


İstimlaklarda gayrimenkulün Anayasa ile...