23 / 12 / 2024

İstimlak bedeline itiraz dava dilekçesi

İstimlak bedeline itiraz dava dilekçesi

İstimlak davası, istimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için açılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz davası nasıl açılır? İşte, istimlak bedeline itiraz davası!

Çorum'da 3 katlı bina yol ortasında kaldı!

Çorum'da yapımı devam eden bağlantı yolunda, kamulaştırma bedeline itiraz nedeniyle davalık olan 3 katlı binanın büyük bölümü yol ortasında kaldı. Yolda kalan bina sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline itiraz!

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

İstimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

İstimlak, devlet ya da kamu tüzel kişilerinin, özel kişilere ait taşınmazlara el koyması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İstimlak işleminde kişilerin itiraz hakkı bulunuyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...

İstimlak kararına itiraz dilekçesi!

İstimlak; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemi olarak tanımlanıyor. İstimlak işlemine taşınmaz sahibi itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi!

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Özel mülklere belirli bir bedel karşılığında el konması işlemine kamulaştırma adı veriliyor.Kamulaştırma bedeline dilekçe ile itiraz edilebiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Kamulaştırma, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor.Kamulaştırma bedeline itiraz da söz konusu olabiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Anayasa Mahkemesi, Fikirtepe'de acele kamulaştırmayı bitirdi mi?

Anayasa Mahkemesi'nin "Kamulaştırmaya veya bedeline itiraz davası açılamaz" hükmünü iptal etmesi, acele kamulaştırmanın başladığı Fikirtepe'de kafaları karıştırdı... Fikirtepe'de acele kamulaştırma da iptal mi? İşte FİDEM Başkanı'nın iptal yorumu...

Asansör faciasında takipsizlik kararına itiraz!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi...

İstimlak bedeline itiraz dava dilekçesi Haberi

İstimlak bedeline itiraz dava dilekçesi

İstimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak davası, istimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için açılabiliyor.


Tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İstimlak bedeli tespiti için açıklanan bilirkişi raporlarında hata olması durumunda kamulaştırma bedeli arttırılabiliyor. 


İstimlak bedeline itiraz edebilmek için 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunması gerekiyor. Söz konusu başvuru bir dilekçe ile yapılabiliyor. İstimlak bedeline itiraz dava dilekçesi aşağıda yer alıyor. 



İstimlak bedeline itiraz dilekçe örneği.. 


...... MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE                                                                                            ...