27 / 04 / 2024

istimlak bedeline itiraz

istimlak bedeline itiraz

İstimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte itiraz dilekçedi örneği..

İstimlak bedeline itiraz!

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak bedeline itiraz edilebilir mi? İtiraz nasıl yapılır?

İstimlak hakkında bilgi alma!

İstimlak hakkında bilgi alma İstimlak Müdürlüğü' ne şahsen tapu senediyle birlikte veya taşınmazın açık adresi, pafta, ada, parsel numarasını belirtilen bir dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor...

İstimlak işlemleri!

İstimlak işlemleri, imar planında kamu yararına tahsis edilmiş taşınmazların istimlakı gerekiyorsa bu taşınmaza veya taşınmazlara ait belediyelerce istimlak kararı alınıyor. İstimlak kararını belediye encümeni veriyor...

İstimlak neden yapılır?

İstimlak neden yapılır? sorusuna park, yol, metro, hızlı tramvay, alt ve üst geçit, otopark mezarlık alanı gibi kamu hizmetinde olan alanların kamu mülkiyetine geçirilmesi amacıyla yapılır cevabı veriliyor...

İstimlak bedeline itiraz!

Sahip olduğunuz taşınmaz istimlak edilmek isteniyorsa, söz konusu taşınmazın bedelini devletten alma ya da belirlenen bedele itiraz etme hakkınız var. İstimlak bedeline itiraz için haberimizi okuyun...

Çorum'da 3 katlı bina yol ortasında kaldı!

Çorum'da yapımı devam eden bağlantı yolunda, kamulaştırma bedeline itiraz nedeniyle davalık olan 3 katlı binanın büyük bölümü yol ortasında kaldı. Yolda kalan bina sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline itiraz!

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

İstimlak itiraz dilekçeleri!

Özel şahıslara ait gayrimenkullerin kamu yararına uygun bir şekilde devlet tarafından el konulduğu uygulama istimlak oluyor. İstimlaka bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte istimlak itiraz dilekçeleri..

İstimlaka itiraz edilir mi?

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince özel kimselere ait taşınmaz mallar kamu yararı kararı ile istimlak edilebiliyor. Peki, istimlaka itiraz edilir mi? İstimlaka nasıl itiraz edilir?

İstimlak kararına itiraz süresi!

Kamu çıkarları düşünülerek özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. Kişiler istimlak kararına itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz süresi!

İstimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

İstimlak, devlet ya da kamu tüzel kişilerinin, özel kişilere ait taşınmazlara el koyması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İstimlak işleminde kişilerin itiraz hakkı bulunuyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...

İstimlak kararına itiraz dilekçesi!

İstimlak; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemi olarak tanımlanıyor. İstimlak işlemine taşınmaz sahibi itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi!

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

istimlak bedeline itiraz Haberi

istimlak bedeline itiraz

İstimlak bedeline itiraz dilekçesi!

İstimlak mevzuatı gereğince istimlak bedelinin tespiti ve tescil davası kapsamında mahkemenin taşınmazın idare adına tescil edilmesine yönelik verdiği kararlar kesin olup; Buna göre, bu kararın temyiz edilmesi mümkün olmuyor.


Ancak,tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar temyiz yoluyla ileri sürülebiliyor. İstimlak bedeli tespiti için açıklanan bilirkişi raporlarında hata olması durumunda kamulaştırma bedeli arttırılabiliyor. 


İstimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor. İstimlak bedeline itiraz dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


İstimlak bedeline itiraz dilekçesi örneği..


...... MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE                                                                            ...