13 / 05 / 2024

İstimlak davasında hangi mahkeme görevlidir

İstimlak davasında hangi mahkeme görevlidir

İstimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için istimlak davası açılabiliyor. Peki, istimlak davası ne kadar sürer? İstimlak davasında hangi mahkeme görevlidir?

Murat Gigin kimdir, kaç yaşında? Hangi görevlerde bulundu?

Akmerkez Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Gigin kimdir, kaç yaşında? Hangi görevlerde bulundu?

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Borsa İstanbul’da 6 Mart haftasında, payları işlem gören 2 şirket, hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek. Peki 6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında kura heyecanı tam gaz devam ediyor. TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek? 

İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir? İzale i şüyu davasında ihaleye kimler girebilir?

İzalei şuyu, emlak literatüründe kullanılan bir terimdir. Peki “İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?” İşte detaylar!

2023 yılında hangi hisseler alınır? 2023 yılı hisse tahminleri yayınlandı: İşte piyasaları alt üst edecek o liste

Borsaya giren binlerce yatırımcı, 203 yılında hangi hisse alınır diye araştırmaya başladı. Bu anlamda Yapı Kredi Yatırım bağlamında oluşturulan son dakika açıklamasında hisse tavsiyelerine yer verildi. İşte detaylar...

Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Gram altında hangi seviyeden alım yapılmalı?

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş açıkladı! Gram altında hangi seviyeden alım yapılmalı? İşte haberin detayları…

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

LC Waikiki'den binlerce üründe Anneler Günü'ne özel yüzde 30 indirim! Anneler Günü kampanyasında hangi ürünler var?

Hazır giyim perakendeciliğinde Türkiye'nin önde gelen markaları arasında yer alan LC Waikiki'de Anneler Günü kampanyası başladı. Peki LC Waikiki Anneler Günü kampanyası'nda hangi ürünler var? İşte detaylar....

Bernardo'da Anneler Günü'ne özel yüzde 50 indirim fırsatı! Bernardo Anneler Günü kampanyasında hangi ürünler var?

Bernardo'da dev Annneler Günü indirimi başladı. Bernardo, seçili ürünlerde Anneler Günü'ne özel yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor. Peki Bernardo Anneler Günü kampanyasında hangi ürünler var?

English Home'da şimdi yüzde 50 indirim başladı! English Home Anneler Günü kampanyasında hangi ürünler var?

Anneler Günü kampanyası başlatan firmalar arasında English Home da bulunuyor. Peki English Home Anneler Günü kampanyasının detayları neler? English Home Anneler Günü kampanyasında hangi ürünler yer alıyor?

Gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Taşınmaz mal sahipleri belli dönemlerde vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

İstimlak davasında hangi mahkeme görevlidir Haberi

İstimlak davasında hangi mahkeme görevlidir

İstimlak davası ne kadar sürer?

Özel mülkiyete konu olan bir taşınmaza; devlete ait kurum ve kuruluşlarca kamu yararı ilkesi çerçevesinde el konulması işlemi istimlak olarak tanımlanıyor.


İstimlak; özel mülkiyete konu olan taşınmazın bir kısmı veya tamamı üzerinde gerçekleştirilebiliyor. İstimlak söz konusu olduğunda; devletin, istimlak taşınmazların bedelini ilgili kişiye ödemesi gerekiyor.  


Özel mülkiyetinde bulunan arsa-konut vs nitelikteki taşınmazı kamulaştırılan vatandaşlar; kamulaştırma işlemine karşı idari yargıda "iptal davası" açabiliyor. Bu dava; kamulaştırma işleminin iptaline yönelik olup; vatandaş bu dava ile kamulaştırmayı tamamen reddetmiş oluyor. 


Devlet tarafından el atılan taşınmaz üzerinde bir yapı-bina vs bulunmakta ise, mülk sahibi ve yapı sahibinin kamulaştırmasız el koyma işlemini yapan devlet kurumuna karşı arsa ve bina bedelinin kendisine ödenmesi için bedel tazmini davası açma hakkı bulunuyor. 


Bedel tazmini davası açılabilmesi...