28 / 04 / 2024

istimlak işlemi ne demek

istimlak işlemi ne demek

Kamulaştırma olarak da bilinen istimlak etmek ne demek? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Karot işlemi nasıl yapılır? Binadan karot nasıl alınır? Karot ne işe yarar?

Karot işlemi, inşaat alanında yapıların kalitesini ve ömrünü belirlemek için önemli bir yöntemdir. Aynı zamanda binaların depreme dayanıklılığını değerlendirmede de kullanılmaktadır. Peki karot, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte karot örneği hakkında bilinmesi gerekenler…

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? Banka değişikliğinde promosyon ne kadar?

Emekli maaşı taşıma işlemi milyonlarca emeklinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki emekli maaşı taşıma işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Cins değişikliği harcı ne kadar 2021?

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvuruda bulunulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, cins değişikliği harcı ne kadar 2021? İşte cins değişikliği harcı 2021...

Tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

Miras bırakan mal varlığının tamamını istediği kişiye miras olarak bırakabilme özgürlüğüne sahip olmuyor. Peki, tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

FU Gayrimenkul'den 1.2 milyonluk ipotek işlemi!

FU Gayrimenkul'ün 2016 yılı finansal işlem hacmi sonuçları açıklandı. FU Gayrimenkul, bugüne kadar 1,2 milyonu aşan ipotek işlemi gerçekleştirdi.

Tapu ifrazı için ne gerekir?

Tapu üzerinde yapılan ayırma işlemi, ifraz olarak tanımlanıyor. Tapu ifrazı için bazı belgeler ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu ifrazı için ne gerekir?

İstimlak işlemini kim yapar?

İstimlak kamu yararı gözetilerek şahısa ait taşınmazların yol, okul, hastane ve bunun gibi kamunun ortak kullanımı ihtiyacına hizmet verme amacıyla ilgili kanun hükümlerinin uygulanması işlemi oluyor. Peki, istimlak işlemini kim yapar?

istimlak işlemi ne demek Haberi

istimlak işlemi ne demek

İstimlak etmek ne demek?

Kamu yararı gözeten bir projenin uygulama kapsamına özel mülkiyete dahil gayrimenkullerin de girmesi halinde istimlak söz konusu oluyor. Bu noktada özel mülkiyet kapsamında olan gayrimenkullerin satın alınarak projeye dahil edilmesi "İstimlak etmek ne demek?" sorusunun yanıtı olarak karşımıza çıkıyor.


İstimlak işlemi kararı, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler ve belediyeler tarafından alınabiliyor.


Burada dikkat edilmesi gereken önemli husus, istimlak kararının alınabilmesi için ortada yüksek bir kamu yararının ve ihtiyacının olmasıdır. Bir diğer husus ise projeye dahil edilen özel gayrimenkullerin karşılığının eksiksiz olarak verilmesidir.


İstimlağın, özel mülkiyet sahipleri tarafından kabul edilmemesi durumunda uzlaşma komisyonları kurularak itiraz eden kimse ile pazarlık usulü ile anlaşmanın sağlanması amaçlanıyor. Uzlaşmanın sağlanması halinde tapuya gidilip takas işlemi yapılıyor.




Işıl Seren...