18 / 05 / 2024

istimlak itiraz dava dilekçesi

istimlak itiraz dava dilekçesi

Özel şahıslara ait gayrimenkullerin kamu yararına uygun bir şekilde devlet tarafından el konulduğu uygulama istimlak oluyor. İstimlaka bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte istimlak itiraz dilekçeleri..

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız dava açılabilir!

Posta yazarı Tamer Heper 'Temmuz 2019 başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile dairemde oturan kiracı, son 6 aydır kirasını ödemiyor. Kendisine tahliye talepli icra takibi yaptım, borcu bulunmadığına dair itiraz etti. Bu durumda kiracı aleyhine nasıl bir dava açmalıyım?' sorusunu cevapladı.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Özderici GYO'nun davasına itiraz reddedildi!

Özderici GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hukuki süreç hakkında açıklama yaptı. Şirketin dava itirazı reddedildi.

TMMOB'den Kanal İstanbul'a karşı dava çağrısı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin konuşulması üzere bir basın toplantısı düzenledi. TMMOB, projeye itiraz eden İstanbullulara, "17 Şubat 2020 tarihine kadar Kanal İstanbul Projesi’ne dava açma hakkınız bulunuyor" dedi...

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’na dava açacağız!

Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’nun onaylanmasının ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un imar planına itiraz edeceğini ve ÇED raporuna dava açacağını söyledi…

Değerli konut vergisinde itiraz ve dava yolları!

Değerli konut vergisiyle ilgili tebligatlar mükelleflere gelmeye başladı. Burada özellikle alelacele yapılan konut değerlemelerinin doğru olup olmadığı tartışılıyor. Tespit edilen değerin yüksek olduğu düşünülüyorsa, 15 gün içinde itiraz edilmesi gerekiyor.

Değerli Konut Vergisi’nde itiraz ve olası davalar!

Değerli Konut Vergisi'ne nasıl itiraz edilir? Değerli Konut Vergisi'nde dava dilekçesi nasıl verilir? İşte Değerli Konut Vergisi'nde tüm detaylar...

İstimlak edilen arsa için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '1999'da satılan arsa için bir avukatlık bürosu aradı. İstimlak edilen yer için dava açılabileceğini söyledi. Biz de bütün yetkiyi ve vekaletnameyi gönderdik. Şimdi avukatların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor, ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm planlarına dava açılacak!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projelerine halkın onayı alınmadığı için itiraz eden ve dernekleşmiş olan mahalle sakinleri 2. defa askıya çıkan planlara karşı tekrar dava açacak.

Emlak vergisi itirazı için son saatler!

Ev sahiplerinin ödeyeceği vergiye esas olacak metrekare birim değerlerine itiraz süresi bugün dolacak. Dava açılmazsa yeni değerler kesinlik kazanacak.

istimlak itiraz dava dilekçesi Haberi

istimlak itiraz dava dilekçesi

İstimlak itiraz dilekçeleri!

İstimlak, özel şahıslara ait gayrimenkullerin yani Arsa, Tarla, Arazi ve konutların,  kamu yararına uygun bir şekilde devlet veya kamu tüzel kişilerince, istimlak yasaları dahilinde, nakit ödenecek ücret bedeli karşılığında bu gayrimenkullerin özel şahıslardan satın alınarak kamu yararı için kullanılması ya da yıkılması işlemine deniyor.


Gayrimenkulleri istimlak edilen kimseler bir dilekçe ile itirazlarını yapabiliyor. İstimlak itiraz dilekçeleri örnekleri şu şekilde:


İstimlak bedeline itiraz dilekçesi örneği..


...... MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE                                                                                                          ...