21 / 05 / 2024

istimlak kimler yapabilir

istimlak kimler yapabilir

Hükümet veya kamu tüzel kişileri tarafından kamu yararı için özel mülkiyete ait mallara el konulması işlemine istimlak deniyor. İstimlak kamu hizmet alanlarının genişlemesi için yapılıyor. İşte, istimlak yapılmasının nedenleri!

Kimler istimlak yapabilir?

Bir kişinin özel mülkiyetinde bulunan gayrimenkulunün, kamu yararı amacıyla bedeli ödenerek devlet yada kamu tüzel kişisinin mülkiyeti geçmesine istimlak deniyor. Peki, kimler istimlak yapabilir?

Emlak vergisini kimler öder 2015?

1319 sayılı Emlak kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde kalan tüm taşınmaz sahiplerinin emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, emlak vergisinden muafiyet var mı? Emlak vergisini kimler öder 2015?

Küçükçekmece İç-Dış Kumsalda istimlak olacak mı?

Küçükçekmece İç - Dış Kumsal Alanı bölgesinde istimlak olacak mı? Kanal İstanbul projesiyle istimlak söylentilerinin arttığı Küçükçekmece'de istimlak ne zaman başlayacak? İşte son durum...

İpoteğin fekkini kimler isteyebilir?

İpotek, mevcut bulunan veya mevcut olması muhtemel krediler için ilgili veya herhangi bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi durumuna deniyor. Peki, borç ödendikten sonra ipoteğin fekkini kimler isteyebilir?

Gelir Vergisi’nde beyan dönemi başladı! Kimler beyanname verecek?

Gelir Vergisi’nde beyan dönemi 2 Mart’ta başladı, 25 Mart’a kadar vaktiniz var. Peki kimler beyanname verecek, hangi gelirler için beyanname verilmesi gerekiyor? Önemli tarihler ne?

Kira beyannamesini kimler verir?

Kira gelir vergisi, işyeri ve meskenini kiraya vererek gelir elde eden kimseler tarafından ödeniyor. Vergilendirmede bazı kıstaslar bulunuyor. Her kira geliri elde eden vergi mükellefi olmuyor. Peki, kira beyannamesini kimler verir?

Kira gelir vergisini kimler öder?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisini kimler öder?

ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. ÇED raporu süreci tamamlanmadan projeye başlanamıyor. Peki, ÇED raporu kimler için gerekli?

Tapu harcını kimler öder?

Tapu devri için randevu gününde tapu dairesinde gerekli belgeler ve ödenecek harç bedeli ile bulunulması gerekiyor. Hem alıcının hem de satıcının temin etmesi gereken belgeler nelerdir? Tapu harcını kimler öder?

Hangi kurumlar istimlak yapabilir?

Özel mülkiyete ait bir gayrimenkulü Devlet/Kamu mülkiyeti haline getirilmesi işlemine istimlak deniyor. Peki,hangi kurumlar istimlak yapabilir? İşte, istimlak yapabilecek kurumlar!

İstimlak kararına itiraz dilekçesi!

İstimlak; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemi olarak tanımlanıyor. İstimlak işlemine taşınmaz sahibi itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi!

İstimlak tebliği nedir?

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak tebliği nedir?

İstimlak yapılmasının nedenleri!

Hükümet veya kamu tüzel kişileri tarafından kamu yararı için özel mülkiyete ait mallara el konulması işlemine istimlak deniyor. İstimlak kamu hizmet alanlarının genişlemesi için yapılıyor. İşte, istimlak yapılmasının nedenleri!

istimlak kimler yapabilir Haberi

istimlak kimler yapabilir

İstimlak yapılmasının nedenleri!


Hükümet veya kamu tüzel kişileri tarafından kamu yararı için özel mülkiyete ait mallara el konulması işlemine istimlak deniyor. Bunun karşılığında mal sahibine malın değeri ödeniyor ve malın mülkiyeti malı satın alan kuruma geçiyor. 


Kamu yararı gereğince özel kişilere ait taşınmazları, devlet ya da kamu tüzel kişilerinin bedeli peşin ödemesi halinde zorla almasına yani kamulaştırılmasına istimlak deniyor.Kamu tüzel kişileri, belediyeler, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler istimlak yapabiliyor. 


4650 Sayılı Kanun ile 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakın nasıl yapılacağını göstermek amacıyla düzenlenmiş olup, belediyeler, imar planları doğrultusunda kamu hizmet alanlarının genişlemesi için yapılıyor. İşte, istimlak yapılmasının nedenleri!


İstimlak yapılmasının nedenleri nelerdir?

- Devlet tarafından kamu hizmeti için bir imar yapacağı zaman bu işleme gerek duyulabilmektedir. Örneğin metro, park, yol, geçit yapımı...