30 / 04 / 2024

İstimlak tebliğinin içeriği

İstimlak tebliğinin içeriği

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak tebliği nedir?

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Konteyner nakliye şirketi Maersk, 3 bin 500 kişiyi daha işten çıkardığını duyurdu

Konteyner nakliye şirketi Maersk, küresel ekonomik yavaşlamanın tetiklediği talep azalması ve kapasitenin yükselmesi sebebi ile 6 bin 500 kişinin işten çıkarıldığını belirtti. Öte yandan firma önümüzdeki günlerde de 3 bin 500 kişinin daha işine son verileceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İŞKUR duyurdu: KPSS şartsız, en az ilkokul mezunu olan 2.178 temizlik görevlisi işe alınıyor!

Türkiye'de yüzbinlerce kişinin iş aramak için başvurduğu Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'dan yeni iş ilanları geliyor. Bu kapsamda, İŞKUR'da 2.178 temizlik görevlisi alınacağı ilan edildi. İşte detaylar...

İŞKUR altı ayda yarım milyonu aşkın kişiye iş buldu!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2023’ün ilk yarısında 584 bin kişinin iş bulmasını sağladı. Söz konusu istihdamda İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir ilk sıraları aldı.

Bankalar kredi musluklarını kıstı! Vatandaş o tarihten sonra rahatlayabilir!

Bankaların kredi musluklarını sıkıca kapatması, tüketicilerin ve sanayicilerin krediye erişimini zorlaştırıyor. Ekonomi uzmanları iş çıkarmalara kadar gidebilecek bu durumun en az 3 milyon kişinin işini kaybetme riskini doğurabileceğini belirtiyor.

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

İş Bankası'ndan flaş açıklama. Müşterileri şimdi gidip öğrensin

İş Bankası'ndan müşterilere yönelik hazırlanan kredi paketiyle ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirildi. Paketin milyonlarca kişinin işine yarayabileceği ifade edildi.

Emekliye kademeli zam geliyor! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’den 2023’te faydalanabilecek 2 milyon 200 bin kişiden 1 milyon 800 bininin başvurduğunu ve yaklaşık bir milyon kişinin işlemlerinin tamamlandığını ifade etti. Bakan Bilgin, aynı zamanda, emekliye kademeli zamma ilişkin de bilgi verdi.

EYT’liler dikkat! EYT başvurunuz geçersiz sayılabilir! Bu kriterlere dikkat edin!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yaklaşık 1.6 milyon başvurudan 600 bine yakın kişinin işlemleri tamamlanırken, mükerrer ve prim borçlusu olanların başvuruları geçersiz sayılıyor. Uzmanlar borçların ödenmesi konusunda uyardı.

DSİ'den son dakika gelen dev hamle! İşte bu kadar kişi işe başlayacak

İş bulma sorunu özellikle Türkiye'de büyük bir sorun haline geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) bu noktada büyük bir ihtiyacı gideriyor ve 1.273 kişinin iş sorununa çözüm olmak için büyü bir istihdam sağlıyor. Şartları ve özellikleri öğrenmek için haberimizi okuyun.

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

Teknoloji sektöründen şok haber! Dev teknoloji şirketi tam 6 bin 650 kişiyi işten çıkartacak!

ABD'de merkezli bilgisayar üreticisinin, teknoloji şirketlerindeki işten çıkarma dalgasına katılarak bilgisayar pazarındaki zayıflık nedeniyle yaklaşık 6 bin 650 kişinin işine son vereceği belirtildi.

İşsizlik maaşı alamayanlar dikkat! Yargıtay son noktayı koydu

İşten çıkarılan bir işçinin işten çıkışı ile ilgili bildirimin haksız bir nedenle yapılması çalışanın işsizlik maaşı almasını engeller. Bu durumda nasıl bir yol izlemelisiniz? İşte yanıtı...

İstimlak tebliğinin içeriği Haberi

İstimlak tebliğinin içeriği

İstimlak tebliği nedir?

İstimlak, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak biliniyor.   4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla çıkarılmış bir yasa olarak karşımıza çıkıyor.


İstimlak kanunu gereğince, Devlet olarak genel manada ifade ettiğimiz kamu tüzel kişileri; belediyeler, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler, kamu yararı bulunan hallerde bedelini peşin ödeyerek kanunla gösterilen esaslara riayet ederek özel mülkiyette bulunan taşınmazları istimlak edebiliyor. Peki, istimlak tebliği nedir?


4650 sayılı Kanuna göre; istimlak işleminin yapılacağı gayrimenkul hak sahibine gönderilecek bilgilendirme yazısına istimlaj tebliği deniyor.İstimlak tebliği içerisinde;


- Kamulaştırılacak taşınmaz malın tapuda kayıtlı bulunduğu yer, mevkii, pafta, ada, parsel numarası, vasfı, yüzölçümü,


- Malik veya...