02 / 05 / 2024

istimlak ücreti

istimlak ücreti

İstimlak bedeli nedir? İstimlak sürecinde mülkiyet sahibine mülkiyetinin istimlakı yani kamulaştırılması karşılığında ödenen bedele istimlak bedeli deniyor. İstimlak bedeli konusu hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor..

İstimlak bedeli ne kadar?

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? Detayları haberimizde...

Konut kredisi fek ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi kullanım konulan ipoteğin kaldırılması için gerekli olan fek yazısını kimi bankalar bir bedel karşılığında veriyor. Ancak bu bedele bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte konut kredisi fek ücreti itiraz dilekçesi..

Florya Akvaryum giriş ücreti 2015!

Florya Şenlikköy'de yer alan İstanbul Akvaryum'da bilet fiyatları ne kadar? Florya Akvaryum 2015 giriş ücreti kaç para? Florya İstanbul Akvaryum açılış kapanış saatleri nedir?

Doğalgaz aboneliği üstüne alma ücreti 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların doğalgaz aboneliği için yetkili firmaya müracaat edilmesi gerekiyor. Aboneliğin kullanıcı adına verilmesi için bir bedel ödeniyor. Peki, doğalgaz aboneliği üstüne alma ücreti 2015 ne kadar?

Su aboneliği üstüne alma ücreti 2015!

Taşınmaz mallarda kullanıcı adına düzenlenecek su abonelikleri için gerekli belgeler ile birlikte su dağıtım şirketine müracaat edilmesi ve abonelik ücretinin ödenmesi gerekiyor. Peki, su aboneliği üstüne alma ücreti 2015 ne kadar?

Kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadar?

Haklı tahliye nedenlerinin varlığı durumunda kiracının tahliyesi dava açarak isteyebiliyor. Bu hususta ev sahiplerinin en çok merak ettiği husus kiracı tahliyesi avukatlık ücreti oluyor. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadar?

İstanbul Sea Life Akvaryum giriş ücreti 2015!

İstanbul Sea Life Akvaryum giriş ücreti 2015 yılında ne kadar? Forum İstanbul Bayrampaşa'da yer alan İstanbul Sea Life Akvaryum'da çocuklar için fiyatlar ne kadar?

Kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bunun için abonelik şirketlerine gerekli belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kiracı doğalgaz açtırma ücreti 2015 ne kadar?

Kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti 2015!

2015 yılında Forum İstanbul Akvaryum Turkuazoo giriş ücreti ne kadar? Bayrampaşa'da Forum İstanbul AVM'nin içerisinde yer alan Turkuazoo Aquarium Sea Life için yıllık aidat kaç para?

Paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Taşınmaz üzerinde hisse sahibi olan paydaşlar, paydaşlığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemelerinde diğer paydaşlara karşı dava açılabiliyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

Ayazma Emlak Konut başvuru ücreti!

Emlak Konut Ayazma projesinde 396 bin TL ile 1 milyon 92 bin TL arasında daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerden 300 kadarı kura sistmiyle satışa sunuluyor. Kura başvuru ücreti haberimizde yer alıyor...

Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Ortaklığın giderilmesi davası için belirlenen bazı ücretler bulunmaktadır.Peki, 2015 ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti ne kadar?İşte,Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanma zorunluluğu olmamak ile birlikte; Kira sözleşmesinin noterde imzalanması durumunda belli oranlarda noter harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

istimlak ücreti Haberi

istimlak ücreti

İstimlak işlemi


İstimlak işlemi, devletleştirme, kamulaştırma, kamu yararı gözetilerek şahısa ait taşınmazların belli bir proje amacına göre yol, okul, hastane ve bunun gibi kamunun ortak kullanımı ihtiyaçına hizmet verme amacıyla ilgili kanun hükümlerinin uygulanmasına deniyor. 


Peki istimlak bedeli nedir?


İstimlak bedeli de istimlak sürecinde istimlak kapsamına giren taşınmaz sahiplerine taşınmazlarının karşılığı olarak devlet tarafından ödenen taşınmaz ücretine deniyor. İstimlak bedeli nasıl belirleniyor?



Kamulaştırma bedelinin tespiti esasları Kamulaştırma Kanunu'nda şöyle yer alıyor;


Madde 11


Bilirkişi kurulu, kamulaştırılacak taşınmaz mal veya kaynağın bulunduğu yere mahkeme heyeti ile birlikte giderek, hazır bulunan ilgilileri de dinledikten sonra taşınmaz mal veya kaynağın;


a)Cins ve nevini,

b) Yüzölçümünü.

c) Kıymetini etkileyebilecek bütün nitelik ve unsurlarını ve her unsurun ayrı ayrı değerini,

d)Varsa vergi beyanını,

e)Kamulaştırma tarihindeki resmi makamlarca yapılmış kıymet takdirlerini,

f) Arazilerde, taşınmaz mal veya kaynağın...