02 / 05 / 2024

istinad duvarı çökmesi nasıl olur

istinad duvarı çökmesi nasıl olur

Karabük'te 100. Yıl Mahallesi'nde toprak kayması nedeniyle istinat duvarı çöktü. Park halinde bulunan otomobil, sağanak nedeniyle inşaat halindeki binanın istinat duvarının çökmesiyle oluşan çukura düştü...

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkentte istinat duvarı çöktü!  4 apartman ve 1 gecekondu tahliye edildi!

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde heyelan sebebiyle  istinat duvarının çökmesi sonucu 4 apartman ve 1 gecekondu boşaltıldı. İşte konuyla ilgili detaylar...

İzmir'de istinat duvarı çöken iki apartman tahliye edildi!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde istinat duvarının çökmesi sonucu eğilen 2 apartmanda 88 daire tahliye edildi. 

Ankara'da istinat duvarı çökmesi nedeniyle binalar tahliye edildi! 

Ankara Çubuk'ta bir istinat duvarının çökmesi nedeniyle  çevrede bulunan binalar tahliye edildi. 

Zonguldak'ta istinat duvarı çöktü!

Zonguldak'ta toprak kayması sonucu bir evin bahçesine ait istinat duvarının çökmesi bölgede yaşayan vatandaşlarda tedirginliğe neden oluyor.

Konya'da güçlendirme yapılan okulun duvarı çöktü: 1 ölü!

Konya'nın Ilgın ilçesinde, güçlendirme ve onarım çalışması yapılan okulun duvarının çökmesi sebebiyle 1 işçi hayatını kaybetti. 

Gaziantep'te istinat duvarı çöktü!

 Gaziantep'te, istinat duvarının sağanak sebebiyle çökmesi sonucunda bir otomobil hasar gördü.

Başakşehir'de istinat duvarı çökmesi ile ilgili inceleme başlatıldı!

Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çöktü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayla ilgili gerekli çalışmaların süratle gerçekleştirildiğini söyledi.

Gülhane Parkı'ndaki duvar çökmesi davasında karar çıktı!

Gülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarının çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü olayla ilgili açılan davada kararını açıklayan mahkeme, sanığa 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını 36 bin 500 lira adli para cezasına çevirdi...

Kayseri'de bir apartmanın istinat duvarı çöktü!

İstinat duvarıyla birlikte düşen otomobilden görüntü Kayseri'de bir apartmanın istinat duvarının çökmesi sonucu park halindeki bir otomobilde maddi hasar oluştu.

İzmir Yeşilyurt'ta istinat duvarı çöktü!

Yeşilyurt semti Kooperatif Evleri civarında bir inşaat firmasının temel kazma çalışmaları sırasında, istinat duvarı çöktü. Üzerinde çok sayıda apartmanın bulunduğu istinat duvarının çökmesi çevre sakinlerine korkulu anlar yaşattı.

Sinan Paşa Külliyesi'nin duvarı yıkıldı mı?

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları, Yenişehir ilçesindeki tarihi Sinan Paşa Külliyesi'nin restorasyonda duvarının yıkılarak kamyon geçişi için kapı açıldığı iddiasına ilişkin inceleme yaptı.

Bursa'da sağanak nedeniyle istinat duvarı çöktü!

Bursa'da oy sayım işlemi yapılan bir okulun istinat duvarının sağanak nedeniyle çökmesi ve çevredeki derenin taşması sonucu yaklaşık 100 araç hasar gördü. İşte bölgede yaşananlar...

istinad duvarı çökmesi nasıl olur Haberi

istinad duvarı çökmesi nasıl olur

100. Yıl Mahallesi'nde toprak kayması nedeniyle inşaat halindeki apartmanın istinat duvarı çöktü. Park halinde bulunan Serap Düşüş'e ait 78 BS 277 plakalı otomobil, heyelanın ardından oluşan çukura düştü. 


Olay yerine gelen polis ekipleri, göçükte kalan olup olmadığını kontrol etmek amacıyla arama yaptı. Göçükte kimsenin bulunmadığının anlaşılması üzerine ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldı. 


Hasar gören otomobil, vinç yardımıyla çukurdan...