30 / 04 / 2024

İstinye devlet arazisi

İstinye devlet arazisi

İstanbul Boğazı'nın en güzel manzaralarından birine sahip, İstinye sırtlarındaki devlet arazisi ranta açılıyor. TOKİ'ye ait arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan imar uygulama planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu.

Devlet arazisi nasıl satın alınır?

Bazı şirketler ve bireyler veya projelerine alan sağlamak ya da yatırım için devlet tarafından satışa sunulan hazine arazilerini nasıl edinebileceklerini araştırmaktadır. Devlet arazisinin satışı belirli aşamalar ve prosedürlerle gerçekleşir. Konuyla ilgili detaylar...

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisinin nasıl değerlendirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lütfü Türkkan'dan arazisinde fabrika kurulduğu iddiasına yanıt!

İYİ Parti Grup Başkanvekilit, kendisine ait fabrikanın devlet arazisi üzerinde kurulduğu iddialarına yanıt verdi...

Radiye Sezer Katırcıoğlu'ndan Lütfü Türkkan'a arazi sorusu!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a, sahibi olduğu yağ fabrikası ve çiftliğinin devlet arazisi üzerinde olup olmadığı sorusunu sordu...

Niğde'de yıkılan devlet hastanesinin arazisi TBMM'de!

Niğde'de yıkılan devlet hastanesinin arazisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi taşınacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Devlet Hastanesi'ni başka bir yere taşıyacak. Hastanenin, Eski Tütün Depoları arazisi konut yapımı yerine taşınması planlanıyor.

Ünye Eski Devlet Hastanesi arazisi ikinci kez satıştan döndü!

Ünye’nin en gözde yerlerinden olan Burunucu Mahallesi’ndeki eski devlet hastanesi arazisi ikinci kez satışa çıkartılsa da ihaleye katılan olmadığı için satıştan döndü.

Ordu Ünye Devlet Hastanesi'nin arazisi satışta!

Ordu'daki Ünye Devlet Hastanesi arazisi TOKİ tarafından TURYAP aracılığıyla satışa çıkartıldı. İhale 11 Ağustos tarihinde saat 10.00'da gerçekleşecek.

Biyogaz Tesisi arazisi özel firmaya ihale edildi!

Tesisin kurulumu için ayrılan 3 buçuk milyon lira ile gerekenin yapılamayacağının anlaşılması üzerine güneş enerjisi üretimi yapmak için 25 yıllığına iki firmaya devlet arazisi kiralandı.

İstinye'deki devlet arazisi imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı'nın en güzel manzaralarından birine sahip, İstinye sırtlarındaki devlet arazisi ranta açılıyor. TOKİ'ye ait arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan imar uygulama planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu.

Devlet Malzeme Ofisi'nin Göztepe'deki arazisi mecliste konu oldu!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Devlet Malzeme Ofisi tarafından satılan araziye ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti..

Manisa'da kiraya verilen devlet arazisi mecliste konu oldu!

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.

Aksaray'da devlet arazisi özel bir okulun zimmetine geçirildi!

Aksaray'da belediyeye ait 2 bin 875 metrekarelik park ve yolun, usulsüz şekilde FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı belirlenen özel bir okulun bünyesine geçirildiği tespit edildi.

İstinye devlet arazisi Haberi

İstinye devlet arazisi

TOKİ'nin kuruluşu olan Emlak Konut tarafından, arsa satışı karşılığı geliş paylaşımı kapsamında. Tali incioğlu grubuna satılan İstinye sırtındaki devasa arazinin imar uygulama planlan hazırlandı. Planlar, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından İstanbul 3 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu. İstinye sırtındaki 5 parseli kapsayan ye yaklaşık 135 bin metrekare büyüklüğündeki araziye, yüksekliği fazla olmayan otel ve apart oteller yapılacağı iddia edilmişti. 


1260 odalı 5 yıldızlı apart otel 


Maslak'tan İstinye koyuna inen ve eski adı "İstinye Bayırı" olan caddenin kuzeyinde kalan arazi son derece değerli. TOKİ'nin 2014 yılında, bağımsız bir kuruluşa hazırlattığı "Değerleme Raporu"na göre arazinin piyasa değeri yaklaşık 350 milyon dolar. Değerleme raporunda yer alan bilgiye göre araziye her biri 40 metrekare büyüklüğünde 375, 5 yıldızlı otel odası, her...