05 / 05 / 2024

İştirak halinde mülkiyetli taşınmaz vergisi

İştirak halinde mülkiyetli taşınmaz vergisi

Miras hukukunda miras kalan bir mala, mirasçılar iştirak halinde mülkiyet ile sahip oluyor. Peki iştirak halinde mülkiyette emlak vergisi nasıl ödenir? İşte 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu esasları..

Konut krizine İngiltere çözümü! Ortak mülkiyetli paylaşımlı ev sahibi modeliyle evsiz kimse kalmayacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İngiltere’de gittikçe artan Shared Ownership Yöntemi / Ortak Mülkiyetli Paylaşımlı Ev Sahipliği modeli ile Konut Edinimini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

İştirak Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

İştirak Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tevfik Atakan Şakar tarafından kuruldu.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl olur?

Kat mülkiyetli tapu nedir, Kat mülkiyetli tapu nasıl olur? şeklindeki soruların yanıtları araştırılıyor. İşte o soruların yanıtları!

İhtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kiraya verilmiş olan bir gayrimenkulün tahliyesi, ancak haklı sebeplerin varlığı halinde mümkün oluyor. Bu nedenler Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, ihtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından düzenlenen halka açık müzayedelerin 7.’si yapıldı. Tek oturum halinde gerçekleştirilen müzayedede, gayrimenkullere yoğun ilgi gösterildi.

Reysaş GYO İzmir Kemalpaşa'da 15.2 milyon TL'ye arsa satın aldı!

Reysaş GYO, İzmir İli Kemalpaşa İlçesi Ansızca Köyü 253 ada 2 parselde yer alan, Emine Özgün, Ali Özgün, Saadet Canpolat ve Müfakat Dizdar'a ait ortak mülkiyetli 12.902,23 metrekarelik arsayı 15 milyon 224 bin 631,40 TL bedel ile peşin olarak satın aldı.  

Hisseli arsalarda yol nasıl yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda annesi ve kardeşiyle miras kalan tarlada paylı mülkiyetli hissedar olduklarını belirten okuyucu, arazinin diğer tarafına geçiş için yapılacak yolun kendi arazilerinden geçmesi durumunda ne olacağını sordu.

Siteden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Siteden iş yeri ve konut alırken mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken konular bulunuyor. Özellikle iskanlı ve mülkiyetli tapulu konutlar için verilen yıkım kararları ev sahipleri için kabus oluyor.

Yapı Kullanma İzin Belgesi nedir 2021?

Bir arsa üzerinde hayata geçirilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması halinde mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nedir 2021? Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ceza affı 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? İşte emlak vergisi ceza affı 2021...

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

İştirak halinde mülkiyetli taşınmaz vergisi Haberi

İştirak halinde mülkiyetli taşınmaz vergisi

İştirak halinde mülkiyette emlak vergisi!

Miras hukukunda miras kalan bir mala, mirasçılar iştirak halinde mülkiyet ile sahip oluyor. İştirak halinde mülkiyette, ortaklar söz konusu mal üzerinde aynı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Medeni Kanunda elbirliği mülkiyet başlığı altında açıklanan iştirak halinde mülkiyet; Kanun veya kanunda öngörülen sözleşmeler uyarınca oluşan topluluk dolayısıyla mallara birlikte malik olanların sahip olduğu mülkiyet hakkı olarak tanımlanıyor.


Emlak vergisi..

Taşınmaz mallar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisi, her sene vergiden muaf olanlar dışında tüm taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. 


Bu hususta en çok merak edilen konular arasında iştirak halinde mülkiyette emlak vergisinin nasıl ödeneceği oluyor. Peki iştirak halinde mülkiyette taşınmaz vergisi nasıl ödenir? İştirak halinde mülkiyette emlak vergisini kim öder?


Kanun gereğince iştirak halinde mülkiyetli...