27 / 04 / 2024

iştirak halinde mülkiyette haciz

iştirak halinde mülkiyette haciz

Birden çok kişinin bir taşınmaz mal üzerinde pay oranları açıkça gösterilmeden malik olmaları durumunda iştirak halinde mülkiyet söz konusu oluyor. Bu şekilde sahip olunan taşınmaz mala haciz gelir mi? İşte iştirak halindeki malın haczi..

Özel mülkiyette olan orman vasfına sokulan bazı alanlar meclis gündeminde!

Özel mülkiyette olan ve kadastro işlemiyle orman vasfına sokulan bazı alanlar nedeniyle yaşanan hak kayıpları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elbirliği mülkiyetindeki bir ortak hissesini satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir gayrimenkulün iştirak halinde ortaklarından biriyim. Bir başka ortağın vasisi, kısıtlının hissesinin satışı için mahkemeden izin alıp, hisseyi sattı. Şimdi bu durumda iştirak halindeki mülkiyet, tüm ortaklar için mülkiyete dönüşmüş müdür?' sorusunu yanıtladı.

Akiş GYO'dan iştirak işlemi hakkında açıklama!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) iştirak işlemi hakkında açıklama yaptı.

Özel mülkiyette kiracı olan kamu kuruluşları sayısı nedir?

Özel mülkiyette kiracı konumunda bulunan kamu kurum ve kuruluşları sayısı meclis gündeminde konu oldu. CHP'li Murat Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ordu Aybastı'da işyeri yapım işi ihalesi 25 Mayıs'ta!

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, işyeri yapım işi ihale ediyor. İhale 25 Mayıs'ta yapılacak..

Türkiye, MIPIM 2017 için tüm hazırlıklarını tamamladı!

Türkiye, 14-17 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek MIPIM 2017 için tüm hazırlıklarını tamamladı. Türkiye, Cannes’da dünyanın yatırımcısına Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatacak

Eminevim elbirliği sistemi tüm sektörleri hedefliyor!

Bugüne kadar binlerce aileyi ev sahibi yapan Eminevim, elbirliği sistemini tüm sektörlere taşımayı hedefliyor.

Van Şerefiye TOKİ 2016 kura çekilişi yapıldı mı?

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında inşa edilen 248 adet konut kuralı olarak satılıyor. Peki Van Şerefiye TOKİ 2016 kura çekilişi yapıldı mı? İşte Van Şerefiye TOKİ 2016 tüm detayları...

Kartal'daki inşaat kazası sonucu işçilerin ölümü davasında karar çıktı!

Kartal'da 16 katlı inşaatın en üst katında çalıştıkları iskelenin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 işçinin ölümüne ilişkin, 3 sanığın 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

İşlenmeyen tarım arazilerinden 40 milyar lira beklenti!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: "2 milyon hektar alan nadasa bırakılanlardan, 2 milyon hektar alan da işlenmeyen tarım arazilerinden kazanılmasıyla oluşacak 4 milyon hektar alanın, tarımsal hasılaya 30-40 milyar liralık bir yansıması olacak" dedi.

Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

İKÇÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Salih Yılmaz tutuklandı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Salih Yılmaz tutuklandı.

Manisa Kuzey Demiryolu Geçişi'nin yapımı için acele kamulaştırma!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Demiryolu projesi kapsamında Manisa Kuzey Demiryolu Geçişinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

iştirak halinde mülkiyette haciz Haberi

iştirak halinde mülkiyette haciz

İştirak halindeki malın haczi!

Birden çok kişinin bir taşınmaz mal üzerinde pay oranları açıkça gösterilmeden malik olmaları durumunda iştirak halinde mülkiyet söz konusu oluyor. Bu şekilde sahip olunan taşınmaz mala, ortaklardan birinin borcu nedeni ile haciz gelebiliyor.


Peki, iştirak halindeki malın haczedilir mi? İştirak halindeki malın haczi nasıl olur?


İcra ve İflas Kanunu gereğince; Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesi haczedilirse icra dairesi, yerleşim yerleri bilinen ilgili üçüncü şahıslara keyfiyeti ihbar ediyor. 


Bu suretle borçlunun muayyen bir taşınmazdaki tasfiye sonundaki hissesi haczedilmiş olursa icra memuru haciz şerhinin taşınmazın kaydına işlenmesi için tapu sicil muhafızlığına tebligat yapıyor. 


Anonim şirketlerde paylar için pay senedi veya pay ilmühaberi çıkarılmamışsa, borçlunun şirketteki payı icra dairesi...