15 / 05 / 2024

İştirakin feshi dava dilekçesi

İştirakin feshi dava dilekçesi

Miras veya diğer sebeplerle oluşan iştirak halinde mülkiyetin sona erdirilerek, hissedarlık esasına geçilmesi işlemi olarak bilinen iştirakin feshi nasıl yapılır? İştirakin feshi nedir? İşte yanıtı...

İştirakin feshi dilekçesi!

İştirakin feshi ile, miras veya diğer sebeplerle oluşan iştirak halinde mülkiyetin sona erdirilerek; hissedarlık esasına geçiliyor. Bunun için bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte iştirakin feshi dilekçesi...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin uygulanmasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebi ile sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davasında yeni gelişme!

Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan dava ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Dava şirket lehine kesinleşti. 

Martı GYO'dan idari düzenlemenin iptali için ihalenin feshi davası!

Martı GYO, yargılaması devam eden idari düzenlemenin iptali davasının sonucu, yapılan ihale ile doğrudan ilgili olduğu ve diğer usuli eksiklikler sebebiyle şirket tarafından ihalenin feshi için dava açıldı. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 30 Haziran'da!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 30 Haziran 2020 tarihinde görülecek...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 17 Mart'ta!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 17 Mart 2020 tarihinde görülecek...

Kervansaray'ın Bodrum'daki otelinin ihalesinin feshi için dava açıldı!

Kervansaray Grubu’nun Bodrum’daki otelinin icra ihalesinin feshi için dava açıldı. Davada, bir dizi iddia gündeme geldi.

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 27 Ekim'de!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Yapı Denetim Firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan davaya ilişkin Yargıtay 23. Hukuk Dairesi bir sonraki dava gününü 27 Ekim 2016 olarak belirledi. Şirket söz konusu dava hakında yeni bir gelişme olmadığını KAP'ta açıkladı.

Yapı Kredi Koray GYO'dan dava açıklaması!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Yapı Denetim Firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. İşte açıklama...

Mardan Palace ihalesinin feshi için dava açıldı!

Antalya'da borçlarından dolayı Halk Bankası'na icra yoluyla satılan Mardan Palace Oteli'in ihalesinin feshi için dava açıldı.

Mardan Palace Otel ihalesinin feshi için dava açıldı!

Telman Ismailov tarafından 1.4 milyar dolara inşa edilip, borçlarından dolayı Antalya 6. İcra Müdürlüğü'nce Halk Bankası'na 360 milyon liraya satılan Mardan Palace Otel ihalesinin feshi için dava açıldı.

Mardan Palace ihalesinin feshi istendi!

Antalya'da borçlarından dolayı Halk Bankası'na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel'nin ihalesinin feshi için dava açıldı. Güçlü İnşaat'ın 9 Kasım günü Antalya Birinci İcra Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Mardan Palace Otel satış ihalesinin feshi için dava!

ANTALYA’da borçlarından dolayı Halk Bankası’na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel’in ihalesinin feshi için dava açıldı. Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için 9 Kasım günü Antalya Birinci İcra Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Mardan Palace Otel satışının iptali için dava açıldı!

Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov tarafından Antalya'da borçlarından dolayı Halk Bankası'na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel'in ihalesinin feshi için dava açıldı.

İştirakin feshi dava dilekçesi Haberi

İştirakin feshi dava dilekçesi

İştirakin feshi nasıl yapılır?

İştirakin feshi, miras veya diğer sebeplerle oluşan iştirak halinde mülkiyetin sona erdirilerek, hissedarlık esasına geçilmesi işlemi olarak biliniyor. Peki iştirakin feshi nasıl yapılır? İştirakin feshi davası nasıl açılır?


Fesih işlemi için gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile hukuk mahkemelerine başvuruda bulunulması gerekiyor. İştirakin feshi için gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor:


- Taşınmaz mala ait tapu senedi, 

- Taşınmazın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya mirasçıların sözlü beyanı,

- Tüm mirasçıların nüfus cüdanı fotokopileri 

- Tüm mirasçıların 6x4 vesikalık fotoğrafları

- Tescil istem belgesi

- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


İştirakin feshinin gerçekleşebilmesi için tüm iştirakçilerin bir diğer ifade ile ortakların isteğinin bu yönde olması ya da mahkemece bu yönde karar verilmesi gerekiyor. İştirakin feshi dilekçe örneği aşağıda...