27 / 04 / 2024

istiridye mantarı yetiştiriciliği

istiridye mantarı yetiştiriciliği

Aydın Kuyuca'ta yaşayan inşaat mühendisi Ali Ertürk, mesleği yerine farklı alanlara yönelip istiridye mantarı yetiştiriciliğine başladı.

Türkiye’den Avrupa'ya tarım işçisi gidecek! 100 bin TL üzeri maaş verilecek!

Günümüz şartlarında, Avrupa bölgesinde günlerdir çiftçilerin protestosu ile karşı karşıya olurken, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, yaptığı açıklamada başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçtiğini duyurdu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Motokuryeler artık gönderileri yetiştirmek için hız yapmayacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerle ilgili yönetmelikte yapacakları düzenleme ile kurye işletmecilerinin, teslim aldıkları gönderler için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacağını kaydederek, "Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak

Memur zammı için ek bordro çözümü! Ay başına yetişmiyor

En düşük memur maaşı 22 bin TL’nin üzerine çıktı. Ancak bakanlık genelgesi henüz yayımlanmazken, 15 Temmuz’dan itibaren maaş ödemesi başlayacak memurlar için ödeme sistemi dün itibariyle kapanış yaptı. Yasal düzenleme bu tarihe yetişmediği için fark ek bordro olarak yansıyabilecek.

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

İktidar tarafından hazırlanan tarımsal yönetmelik taslağı nihayetinde ilgili yere ulaştı. ANKA'ya ulaşan yönetmelik kapsamında fındık ve kayısı gibi ürünleri yetiştirmek için izin gerekecek. Buna göre tarımsal üretim planlaması yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuyu gündeme getirdi.

TULİP projesi kapsamında portatif ağıllar ve ahırlar hibe ediliyor! İşte proje detayları!

TULIP Projesi hayvancılık yetiştiriciliği yapan kimseleri ilgilendiren bir haberle öne çıktı. Söz konusu olan proje kapsamında düzenlenecek olan Küçükbaş Portatif Çadır Ağıl Projesi hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek.

Vatandaşın gıda fiyatlarına neden yetişemediği ortaya çıktı! İşte acı gerçeği ortaya koyan o rapor!

Türkiye’de hemen her gün aşırı şekilde artan gıda fiyatları ve bu alanda yaşanan enflasyon çok çarpıcı bir raporla tescillendi. Vatandaşın artık cebini değil, canını yakan gıda fiyatları ile ilgili Dünya Bankası’nın hazırladığı rapor akıl almaz bir gerçeği de gözler önüne serdi.

Kirasını ödeyemeyenlere hayat kurtaracak yardım! Kimliğinizi alıp PTT'ye koşun!Bakanlık hızır gibi yetişti!İşte detaylar

Kirasını ödemekte sorun yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik anlamda sorun yaşamamaları için 2 bin 600 lira tutarında kira yardım ödemesi yapılıyor.

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Yılbaşı hindisinin kilogram fiyatı belli oldu! İşte hindi 7 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yılbaşına kısa süre kala hindi fiyatları merak konusu oldu. Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, yılbaşı öncesi hindilere yoğun talep olduğunu söyledi. Peki hindi fiyatları ne kadar? İşte detaylar... 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan üreticiye yeni destek

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2023 bütçesinden ödenecek Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği yayımlandı. Desteklerden yararlanmak isteyenlerin 23 Aralık 2022 tarihine kadar başvurması gerekiyor.

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Kubilay Mücahit Değerli tarafından kuruldu.

New Holland TD5 Bluemaster serisiyle göz kamaştırıyor. İşte TD5 Bluemaster serisin 8 Eylül 2022 fiyatları

New Holland TD5 Bluemaster serisiyle göz kamaştırıyor. New Holland TD5 Bluemaster, çiftçilerin tarladaki en büyük yardımcısı oldu. Firma siparişlere yetişmek için büyük çaba sarf ediyor. İşte TD5 Bluemaster serisinin 8 Eylül 2022 fiyatları!

ÖTV indirimi için flaş yorum piyasalar bu iddiayı konuşuyor

Türkiye’de son zamlarla birlikte 400 bin TL’nin altında çok az sıfır araç kalırken, ÖTV indirimi iddiaları da piyasada hareketliliğe neden oldu. Ancak OSD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, arzın talebe yetişemediği mevcut tabloda ÖTV indirimini konuşmanın anlamsız olduğunu dile getirdi.

istiridye mantarı yetiştiriciliği Haberi

istiridye mantarı yetiştiriciliği

AYDIN'ın Kuyucak İlçesi'nde yaşayan inşaat mühendisi 56 yaşındaki Ali Ertürk, mesleği yerine farklı alanlara yönelip istiridye mantarı yetiştiriciliğine başladı. 


İnşaat mühendisi Ali Ertürk, kayınpederi 76 yaşındaki Hilmi Bakan ile birlikte Kuyucak'ın Pamukören Mahallesi'nde istiridye mantarı yetiştiriciliğine başladı. Geçen yıl aralık ayında diktikleri tohumların ilk hasadını aldıklarını söyleyen Ertürk, farklı ürün çeşidi olan istiridyenin kazancının da tatmin edici olduğunu söyledi. AK Parti Kuyucak İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü, ağabeyi Metin Ertürk'ün uzun yıllar kapatılan Pamukören Beldesi'nde belediye başkanlığı yaptığını, 2014'ten bu yana da Kuyucak Belediye Başkanı olduğu söyleyen Ertürk, "Siyasete olan ilgim nedeniyle mesleğimi yapmaktan vazgeçtim. Alternatif tarım ürünleri yetiştirmeyi tercih ettim" dedi. Önceden büyükbaş hayvan besiciliği ile tavuk üretimi yaptığını belirten Ertürk, "Aydın'da yetişmeyen bu mantar türünü araştırmak için Antalya ve...