29 / 04 / 2024

İstoç saray Otel ve Alışveriş Merkezi projesi

İstoç saray Otel ve Alışveriş Merkezi projesi

Kabası bitmiş projenin aylardır tamamlanamadığını gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi ve 'çözüm' için iki tarafın anlaşmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma sağlayan İSTOÇ yönetimi de hemen inşaata başladı.

Putin'in Sarayı denilen Gelencik'teki tesisin otel olduğu öğrenildi!

Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın 'Putin'in Sarayı' olduğunu ileri sürdüğü ve henüz inşaat halindeki tesisin otel olduğu öğrenildi. 

Yükselir Group Rusya'da iki saray binasını otel yapacak!

Son 3 yılda turizm sektörüne daha fazla ağırlık veren Yükselir Group, üçüncü büyük otel yatırımını yönetim kurulu üyelerinin Rusya'da yaptığı toplantı sonucunda St Petersburg ve Moskova'ya yatırım yapacak.

Antalya Otel Sara 17,7 milyon TL'ye icradan satılıyor!

T.C. Alanya 1. İcra Dairesi tarafından Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Saray Mahallesi'nde yer alan Otel Sara 17 milyon 763 bin 449,20 TL bedelle satışa sunuluyor. 

İSTOÇ Saray AVM ve otel binası satılıyor!

İSTOÇ Yapı Kooperatifi'ne ait İSTOÇ Saray AVM ve otel binası teklif alınmak suretiyle satışa çıkarıldı. Teklif verme şartnamesi 24 Nisan'dan itibaren temin edilebilecek...

İSTOÇ AVM'nin ortak alan inşaatı ihale ediliyor!

İSTOÇ Yapı Kooperatifine ait olan 2134 ada 1 parsel üzerinde kaba inşaatı ve cephesi tamamlanmış olan İSTOÇ AVM'nin ortak alanları ince inşaatları İSTOÇ Saray 3. grup ince inşaatı için ihale düzenleniyor. 

Kars Beylerbeyi Sarayı otel oluyor!

Kars Kalesi'nin eteklerinde yer alan Beylerbeyi Sarayı, restorasyonun ardından butik otel olarak turizme kazandırılacak

Trump, Beyaz Saray'ın yakınına otel açtı!

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump, Beyaz Saray’ın birkaç sokak yakınında bulunan otelinin açılışını yaptı.

Babacan Palace otel konforunu ev rahatlığıyla birleştirdi!

Babacan Yapı’nın Esenyurt’ta hayata geçirdiği, Babacan Palace, 298 bin liradan başlayan satış fiyatıyla lüks otel konforu ve saray atmosferini evinizin rahatlığıyla birleştiriyor.

Venedik San Clemente Palace otelini Kempinski işletecek!

İşadamı Selim Uyar, Venedik’te 150 milyon euro’ya satın aldığı oteli için işletmeci olarak Kempinski’yi seçti. Ada üzerindeki saray otel, Kempinski’yle lükste çıtasını da yükseltecek.

Irmak Grup 450 yıllık Kervan Saray’ı otel olarak inşa edecek!

İstanbul Başakşehir’de 650 konutluk proje yapan Irmak Grup, Küçükçekmece Gölü yanında bulunan tarihi Kervan Saray’ı yeniden inşa edecek. Saray yapıldıktan sonra iş oteli olarak kullanılacak.

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1946 yılında Belediye üç büyük otel yaptıracak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, şehrin otel ihtiyacını karşılayabilmek için üç büyük otel yaptırılacakmış. Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesinden sonra Taksim ve Florya'da birer otel yaptırılacakmış.

İstoç saray Otel ve Alışveriş Merkezi projesi Haberi

İstoç saray Otel ve Alışveriş Merkezi projesi

İstanbul Mahmutbey Yolu üzerindeki 35 katlı İSTOÇ Saray Otel ve Alışveriş Merkezi projesi inşaatı 4 yıldır tamamlanmayı bekliyordu. Kaba inşaatı 2010 yılında biten 127 metre yüksekliğindeki proje, İstanbul Toptan Ticaret Depolama ve Küçük Sanayi Toplu işyeri Yapı Kooperatifi (İSTOÇ) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan ruhsat sorunu nedeni ile çıkmaza girmişti. Kabası bitmiş projenin aylardır tamamlanamadığını gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi ve 'çözüm' için iki tarafın anlaşmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma sağlayan İSTOÇ yönetimi de hemen inşaata başladı. 



HAKSIZ YERE BEKLETTİLER 



Projenin metroya yakınlığı ve kamuya bırakılacak terk alanları konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sorun yaşadıklarını söyleyen İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, "4 yıl bizi haksız yere beklettiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan boş binayı görünce görüntü açısından...