02 / 05 / 2024

işyer

işyer

Zorunlu deprem sigortası, hangi yapıları kapsamıyor? DASK poliçesi yalnız, konutlar için mi yapılıyor yoksa işyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır? İşte sorunuzun işyeri-dask ile ilgili sorularınızın yanıtı...

El Nino kakao üretimine darbe vurdu! Çikolata üretiminde kriz büyüyor!

Kakaonun en çok yetiştirildiği yer olan Batı Afrika’da şiddetli yağış ve El Nino’ya bağlı hava olayları nedeniyle bu yılki hasat verimsiz oldu. Bu durumun çikolata üretimini olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Çeyiz düzecekler dikkat! Bu fırsatı kaçırmayın.. Bu destek sizi mutluluktan havalara uçuracak

Evlilik hazırlığında olan ve çeyiz düzmek için kara kara düşünenlere devletten müjdeli haber geldi. yetkililerin gündeminde devletin sağladığı çeyiz desteği yer alıyor. SGK belirli koşulları sağlayan vatandaşlara 40.000 TL bedelinde ödeme yapacak.

Honda Accord'a Nisan ayında gelen zam dudak uçuklattı! Peki Nisan ayında Honda Accord'a ne kadar zam yapıldı?

Güvenilirliği, kalitesi, konforu, performansı ve yakıt verimliliği yer alır. Honda Accord, dünya çapında çok sayıda kişi tarafından tercih edilen bir sedan araçtır. Honda Accord'a Nisan ayında gelen zam dudak uçuklattı. Peki 03 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

TOKİ Aksaray projesi için start verdi! Sadece bir ilçeye 200 yeni iş yeri geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aksaray Merkez'de 200 yeni iş yer inşa edecek. Aksaraylıların yüzünü güldüren projenin ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

Borsada zurnanın zırt dediği yer geliyor, kara koyun ak koyun 3 Ekim'de belli olacak

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre 2 ay boyunca borsada yaşanan büyük manipülasyon sonrası yaşanan gelişmeleri ve borsada yaşanacakları kaleme aldığı yazısında iki tarihe dikkat çekti.

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, "3 Ekim zurnanın zırt dediği yer olacak" ifadelerini kullandı. Cibre, hisse senetlerinde pozisyon almış fonların bu hisseleri taban olduğu sürece satamayacak zarar edeceğini söyledi.

Sözcü enflasyon zammı yaptı haberi "Artık sözün bittiği yerdeyiz ya var olacağız ya yok olacağız"diyerek duyurdu

Türkiye'de dolar kurunda yaşanan yüksek enflasyonun en fazla etkilediği kesimlerin başında yazılı medya geldi Kağıdın ithal olması nedeniyle fiyatının dolara endeksli artması Sözcü Gazetesi'nin fiyatına zam yapmasına neden oldu. Gazete haberi 'Sözün bittiği yer' diye duyurdu.

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Sitede iş yeri açarken onay alınmalı mı?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; sitede iş yer açarken uyulması gereken kuralları kaleme aldı.

İçyer Global Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İçyer Global Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan İçyer tarafından kuruldu.

Balıkesir Manyas’ta arsa fiyatları üç katına çıktı!

Balıkesir'in gözde ilçelerinden Manyas, sakin hayat sevenlerin tercih ettiği yer olması nedeniyle gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. Taleplerin artması nedeniyle bölgede arsa ve ev fiyatları hızla artıyor.

İBB meclisinin ormanlık alan dediği yer imara mı açılıyor?

İBB, İBB Meclisi tarafından park alanı ilan edilen Dikilitaş’taki ormanlık alanı 175 milyon TL ile yeniden satışa sundu. İBB yönetimi tarafından satılmak istenen bir diğer yerin ise 450 milyon TL bedelle Mecidiyeköy’de vakıf arazisi olduğu belirtildi. 

işyer Haberi

işyer

İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile ilgili en çok merak edilen hususlar arasında "işyeri dask" konusu da bulunuyor. Buna göre, "İşyeri dask zorunlu mu? İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Deprem sigortası (DASK), mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkan, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için zorunlu tutuluyor. Bunun dışındaki tamamı ticari olarak kullanılan işyerleri, DASK kapsamı dışında tutuluyor.


"İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?" sorusunun yanıtı, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) web sitesinde "Bilinmesi Gerekenler" kısmında şu şekilde yer alıyor:


İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası, Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereği ; tamamı ticarî veya sınaî amaçla kullanılan binalar Zorunlu Deprem...