02 / 05 / 2024

işyeri apartman aidat

işyeri apartman aidat

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Sitede iş yeri açarken onay alınmalı!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre, toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor...

Sitede iş yeri açmak için onay şart!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor.

Sitede iş yeri için onay alınmalı!  

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için tüm maliklerden izin alınması gerekiyor.

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Apartmanda bir dairede kiracının yaşaması durumunda, apartmada sağlanan günlük hizmetler için aidat ödeme yükümlülüğü de kiracıda oluyor. Peki, kiracı apartman aidatını ödemezse ev sahibi mi öder?

Evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü?

Bir apartman içerisinde yer alan mesken sahipleri, kimi zaman evini işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü? İşte yanıtı..

Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler!

Apartmanda temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi giderler kat maliklerinden toplanan apartman aidatı ile karşılanıyor. Aidatı ödemeyen maliklere karşı birtakım yaptırımlar söz konusu olabiliyor. Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler...

Apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatları, apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Aidatı ev veya işyerine sahip kimse ya da kiracısı ödüyor. Peki, apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatı bankaya yatırılır mı?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak alanlarda yapılan harcamalar için ödeniyor. Apartman aidatı için bankaya hesap açılabiliyor. Peki, apartman aidatı bankaya yatırılır mı? Apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartman aidatı gecikme cezası!

Apartmanda ortak alanlar için yapılan harcamalar ve günlük hizmetlerin bedeli kat maliklerin tümü tarafından karşılanıyor. Aidat ödemesinin gecikmesi durumunda, gecikme faizi uygulanıyor. Peki, apartman aidatı gecikme cezası ne kadar?

işyeri apartman aidat Haberi

işyeri apartman aidat

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Apartmanda ortak alanların masrafları tüm kat malikleri tarafından ödeniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. 


Buna göre, apartmandaki işyerleri de dahil tüm bağımsız bölümlerin aralarında başka anlaşma olmadıkça aidata katılmaları...