02 / 05 / 2024

işyeri dask zorunlu mu

işyeri dask zorunlu mu

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki işyerlerinde DASK yapılır mı?

İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?

Zorunlu deprem sigortası, hangi yapıları kapsamıyor? DASK poliçesi yalnız, konutlar için mi yapılıyor yoksa işyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır? İşte sorunuzun işyeri-dask ile ilgili sorularınızın yanıtı...

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

Tapuda taşınmaz mal satış işlemi yapacak olan kimseler DASK sigortasının zorunlu olup olmadığını araştırıyor. Peki, Tapu satış işlemlerinde DASK zorunlu mu?

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Tapuda DASK zorunlu mu?

Yıllık olarak düzenlenen, DASK poliçesi için DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda DASK zorunlu mu? DASK poliçesi olmayan taşınmaz malların alım-satım ve kiralama işlemleri yapılabilir mi?

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2015!

Kanunen meskenlerde ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu zorunluluk 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Peki, işyeri kira artışı nasıl yapılır? İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2015..

İşyerine DASK zorunlu mu?

DASK depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Bu teminat için belli poliçe bedeli karşılığında her sene sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, işyerine DASK yapılır mı? İşyerine DASK zorunlu mu?

Dubleks evler için dask yapılır mı?

6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar zorunlu deprem sigortasına tabi tutuluyor. Peki, dubleks evler için dask yapılır mı?

İşyerleri DASK kapsamında mıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde "mesken" olarak inşa edilmiş binalara DASK yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, işyerleri DASK kapsamında mıdır?

Ev satışında DASK zorunlu mu?

Belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK yıllık olarak düzenleniyor. Süresi biten sigortaların yenilenmesi gerekiyor. Peki, ev satışında DASK zorunlu mu?

DASK zorunlu olmayan yerler!

DASK, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemi olup; Köy yerleşik alanları kapsam dışında yer alıyor. İşte DASK zorunlu olmayan yerler...

İşyeri kirasının bankadan ödenmesi zorunlu mu?

268 Seri No 'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin banka aracılığıyla ödenme zorunluluğu geldi. Peki, işyeri kirasının bankadan ödenmesi zorunlu mu?

Ege'de çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı!

İzmir ve Ege 'de dün sabaha karşı başlayan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken hayatı olumzu etkiledi

Karaman 'da 324 adet iş yeri yapım işi: 60 milyon liraya!

Karaman Merkez II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Karaman'da 324 adet iş yeri yapım işi ihale edecek, ihale 31 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

işyeri dask zorunlu mu Haberi

işyeri dask zorunlu mu

İşyerine DASK yapılır mı?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki işyerlerinde DASK yapılır mı?


Zorunlu Deprem Sigortası‘nın Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereği; tamamı ticarî veya sınaî amaçla kullanılan binalar, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışındadır. 


Ancak, mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkân, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gereklidir.


Tapuda mesken olarak kayıtlı işyerine DASK yapılır mı? 

Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler,...