29 / 04 / 2024

işyeri için dask yapılır mı

işyeri için dask yapılır mı

DASK depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Bu teminat için belli poliçe bedeli karşılığında her sene sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, işyerine DASK yapılır mı? İşyerine DASK zorunlu mu?

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

TOKİ Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Kalecik ilçesine 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor...

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Taksitli ve faizsiz arsa fırsatı için hemen başvurun!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa ve iş yeri başvuruları bugün başlıyor. Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvuru 7 Kasım tarihine kadar sürecek. İşte ayrıntılar...

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Kocaeli Dilovası Katlı Otopark ve Pazar Yeri için ihaleye çıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası’nda bulunan yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Kocaeli Dilovası Katlı Otopark ve Pazar Yeri için yarın ihale düzenlenecek.

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa edecek!

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

işyeri için dask yapılır mı Haberi

işyeri için dask yapılır mı

İşyerine DASK zorunlu mu?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor.


DASK depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Bu teminat için belli poliçe bedeli karşılığında her sene sigorta bedekinin ödenmesi gerekiyor.


Deprem sigortası için ödenmesi gereken sigorta primleri, yüksek riskli bölgelerde daha çok, düşük riskli bölgelerde daha az olacak şekilde belirleniyor. Buna göre; 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 ayrı tarife fiyatı bulunuyor.


Belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK işyerine de yapılır mı? İşyerine DASK zorunlu mu?


Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa...