09 / 05 / 2024

işyeri kiralarında zam neye göre yapılır

işyeri kiralarında zam neye göre yapılır

İşyerinizi kiraya verdiğinizi ve sözleşmenizin bu ay yenilendiğini farz edelim. Bu durumda kiracınıza yıllık zam yapabileceksiniz. Peki işyeri kira atışı neye göre yapılır? İşyeri kiralarında zam neye göre yapılır?

Yüzde 55.9 olan iş yeri kira zammında sınır tanınmıyor: Mülk sahipleri yüzde 1.600'ü geçen zam istiyor!

İstanbul’da kantin kiralarında talep edilen fahiş artışlar gündem oldu. snaf, bu artışların olması halinde ürünlerin de zamlanacağını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu. İşte o rakamlar...

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

İş yeri kiralarında 6 kata ulaşan zam! Kira krizi büyüyor: İş yeri kiralarına sınırlama talebi!

Konutta sık sık gündem olan fahiş kiralar, iş yerlerine de sıçradı. 6 kata ulaşan kira zamlarının ardından, iş yerleri kiraları için sınırlama talebi geldi. İşte ayrıntılar..

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Akaryakıt fiyatlarında tarife değişikliği: Çifte zam geldi! Akaryakıt fiyatları yeniden değişecek mi? Benzine zam mı gel

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarında yeni bir tarife değişikliği getiriyor. Bu gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına zam yapılarak litre başına 21.34 TL olarak belirlendi. Motorin için ise gelecek zam beklentisi devam ediyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ iş yeri ve arsa kuralarında son dakika! İşte il il kura çekimi tarihleri!

TOKİ “İlk İş Yerim” projelerinde 2. etap kura çekilişleri yarın 5 il ve ilçede 417 iş yeri, için “İlk Evim Arsa” kuraları ise 20-27 Mart 2023 tarihleri arasında, 22 şehirde 32 bin 113 hak sahibi için çekilerek devam edecek.

Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işçileri ilgilendiren zam pazarlığında gelişmeler devam ediyor. Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?

işyeri kiralarında zam neye göre yapılır Haberi

işyeri kiralarında zam neye göre yapılır

İşyeri kira artışı neye göre yapılır?

İşyerinizi kiraya verdiğinizi ve sözleşmenizin bu ay yenilendiğini farz edelim. Bu durumda kiracınıza yıllık zam yapabileceksiniz. Peki işyeri kira atışı neye göre yapılır? İşyeri kiralarında zam neye göre yapılır?


İşyeri kiralarında artış hesabı..

Borçlar Kanunu ile gayrimenkul kiralamalarında yapılacak zamlar ÜFE oranlarına bağlanmıştı. Ancak, kanun henüz yürürlüğe girmeden yapılan bir düzenleme ile işyeri kira hesabında ÜFE uygulaması ertelendi.


1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 8 senelik süre ile ertelenen bu uygulama ile işyeri sahipleri kira artışında istediği oranda zam yapabiliyor.


"Sözleşme serbestisi" olarak ifade edilen bu durum, işyeri ve kiracısının aralarında yaptığı sözleşmeyi bağlayıcı kılıyor.


Sözleşmede kira artış oranının tanımı belirtildiyse, sözleşmenin devam etmesi halinde, işyeri sahibi burada belirtilen oranda artış yapabiliyor. Burada belirtilen hesaplama dışında kiracısına zam yapamıyor.


Ancak sözleşmede...