03 / 05 / 2024

işyeri olarak kullanılan konutun emlak vergisi

işyeri olarak kullanılan konutun emlak vergisi

İş yeri sahipleri 2021 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2021 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2021...

İş yerinden konut vergisi istenenler ne yapmalı?

Tapuda konut görünen ancak yıllardır iş yeri olarak kullandığınız gayrimenkul için değerli konut vergisi ödemeniz gerekiyor mu? İşte yanıtı...

Büro olarak kullanılan konutun emlak vergisi!

Emlak vergisi adı altında ödenen oranlar, taşınmazın niteliğine ve bulunduğu belediye sınırlarına göre farklılık gösteriyor. Peki, büro olarak kullanılan konutun emlak vergisi hangi oranda hesaplanır?

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

Apartmanlardaki işyerlerinin kirası ne kadar artacak?

Konut kira artışına 1 yıl süreyle yüzde 25 zam sınırı geldi ama işyerleri kapsam dışında kaldı.. İşte bu noktada apartman dairelerini işyeri olarak kullananlar ya da home ofis kiralayanlarla mülk sahipleri arasında anlaşmazlıklar ortaya çıktı. Tapuda konut olarak görülen ancak işyeri olarak kullanıl

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Hatay Reyhanlı'ya millet bahçesi müjdesi!

Osmanlı döneminde önemli ticaret ve mesire yeri olarak kullanılan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine millet bahçesi inşa edilecek.

Değerli konut vergisinde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnalar!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında 'Değerli konut vergisi'nde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnaları kaleme aldı. 

Sanal ofisler 'iş yeri kiralaması' olarak görülmüyor!

Yeni çalışma kültürü sanal ofisler oldu. Peki nedir bu sanal ofisler? Sanal ofis kiraları ne kadar? Sanal ofisler, iş yeri kiralaması olarak geçiyor mu? İşte detaylar...

İş yeri kiracıları dikkat! KDV indirimi şartları neler?

İşyeri kiralama hizmetleri, işyeri olarak kullanılan bina, ofis, dükkân gibi taşınmazların kira sözleşmesi ile kuru mülkiyetinin kiralanmasını kapsıyor. Peki iş yeri kiralarında düzenleme nasıl olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri yıkılan esnafa yardım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda yaptığı konuşmasında depremde iş yeri yıkılan esnafa destek kampanyaları yapılacağını açıkladı. 

Nureddin Nebati: Zirai üretimde kullanılan gayrimenkuller emlak vergisinden muaf tutuldu! 

24. Uluslararası İş Forumu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, işyeri olarak ve zirai üretimde kullanılan gayrimenkullerin emlak vergisinden muaf tutulduğunu açıkladı. 

Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları mecliste!

2020 yılında Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Sancar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Merkez Bankası swap işlemlerinde kullanılan TL faizini yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) swap işlemlerinde kullanılan Türk lirası faizini yüzde 11,75'e yükseltti.

işyeri olarak kullanılan konutun emlak vergisi Haberi

işyeri olarak kullanılan konutun emlak vergisi

İş yeri emlak vergisi 2021!

Türkiye sınırlarında bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümleri kapsamında emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Aynı zamanda ülke sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler için de yine bu kanun kararına göre arazi vergisi ödenmesi gerekiyor. 

Bu kapsamda  iş yeri nitelikli gayrimenkuller için de her yıl, yılda iki kere emlak vergisi ödeniyor. İş yerinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerin beyan vermesi şartı bulunuyor.

2021 yılına ait asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak artış oranı ise yüzde yüzde 4,555 olarak açıklandı.

Peki, iş yeri sahipleri 2019 yılı içerisinde ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2021 ne kadar?

İş yeri emlak...