06 / 05 / 2024

işyeri ruhsatı alma koşulları

işyeri ruhsatı alma koşulları

İşyeri ruhsatı, işyerinde bazı şartların var olması halinde veriliyor. Peki buna göre işyeri ruhsatı alma şartları nelerdir? İşte İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri...

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

Erzurum Akdağ Küçük Sanayi'de 250 işyeri yaptırılacak!

Erzurum Akdağ Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Erzurum Akdağ Küçük Sanayi Sitesi 250 işyeri yapım işini kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edecek. İşyerlerinin keşif bedeli 135 milyon 700 TL olarak belirlendi.

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Maltepe'de işyeri açmak isteyen 17 esnafa ruhsat verildi!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, işyeri açmak için ilk kez ruhsat başvurusunda bulunan 17 esnafa, ruhsatlarını verdi. Başkanlık makamında düzenlenen törende konuşan Kılıç, ruhsat alan esnaflara bol kazançlar diledi.

Bina ruhsatı alma dilekçesi!

Bir arsa üzerinde yapılacak yapılar için öncelikle ilgili kurumdan yapılacak binanın projesi için izin alınıyor. Bina ruhsatı müracaatı gerekli belgeler ve bir dilekçe ile yapılıyor. İşte bina ruhsatı alma dilekçesi örneği..

Bina ruhsat alma şartları!

Bir binanın inşa çalışmalarına başlanılabilmesi için müteahhit kişi veya firmanın yerine getirmesi gereken bazı yasal prosedürler bulunuyor. Peki, bina ruhsat alma şartları nelerdir? İşte gerekenler..

Nevşehir'de 9 ayda 137 konut ve işyeri ruhsatı verildi!

Nevşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü verilerine göre, Nevşehir'de bu yılın 9 aylık bölümünde 137 konut ve işyeri için inşaat yapı ruhsatı verildiği belirtildi.

İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır?

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, ruhsat alınıyor. Peki, işyerinizde ruhsat gerektiren bir tadilat işlemi yapacağınızı düşünelim. İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır? İşyeri tadilat ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı alma şartları!

İnşaat ruhsatı, bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin oluyor. İnşaat ruhsatı, ilgili belediye veya valiliklerden alınıyor. Peki, inşaat ruhsatı alma şartları nelerdir?

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

işyeri ruhsatı alma koşulları Haberi

işyeri ruhsatı alma koşulları

İşyeri ruhsatı alma şartları nelerdir? 

Belediye sınırları içerisinde bir işyerinin açılabilmesi için, belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Söz konusu ruhsatın alınabilmesi için ise bazı şartlar bulunuyor. Peki "İşyeri ruhsatı alma şartları nelerdir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İşyeri ruhsatı alma koşulları, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında sıralanıyor. işyeri ruhsatı alma şartları nın başında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak mevzuatta öngörülen tedbirlerin alınmış olması geliyor.


İşte işyerlerinde aranacak genel şartlar:

Madde 5- İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen işyerleri aşağıda belirtilen şartları taşımak zorundadır:


a) İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak mevzuatta öngörülen tedbirlerin alınmış olması,


b) 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin, tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve...