06 / 05 / 2024

İşyeri sahipleri için kira yardımı başvurusu

İşyeri sahipleri için kira yardımı başvurusu

Kentsel dönüşümde ev sahipleri için kira yardımı nasıl alınır? Ev sahipleri kira yardımı için hangi başvuru formunu dolduracak? İşte, Ev sahipleri kira yardımı için nasıl başvuracak? sorusunun cevabı...

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ We Haliç projesi anahtar teslim için gün sayıyor! 

KİPTAŞ ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen We Haliç projesinin inşaatı tamamlandı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı paylaşımda Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hak sahipleri için kura çekilişi yapmasını ve dairelerin belirlenmesini beklediklerini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

TOKİ Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Kalecik ilçesine 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor...

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Bakanlık resmen duyurdu: Bayram öncesi ihtiyaç sahipleri için SYDV'lere 450 milyon 800 bin TL ek kaynak aktarıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı'ndan önce ihtiyaç sahipleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 450 milyon 800 bin TL tutarında ek kaynak aktarıldığını açıkladı. İşte Bakan Göktaş'ın o açıklamaları...

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ev ve iş yeri sahipleri aman dikkat! 2022 yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesi ve 1. taksit ödemesinde süre 31 Mart Cuma günü doluyor.

Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Emlak tapu sahipleri için oldukça önemli olan emlak vergisi ödeme tarihleri 2023 yılı için açıklandı. Yılda iki kez yapılan ödemelerde 1. ve 2. taksitler için belirlenen tarihlerde ödeme yapmak gerekiyor.

İşyeri sahipleri için kira yardımı başvurusu Haberi

İşyeri sahipleri için kira yardımı başvurusu

Ev sahipleri kira yardımı için nasıl başvuracak?


Malikler İçin Kira Başvurusunda İstenen Belgeler;


-        Tapu fotokopisi (Aslı ibraz edilecektir.)

(Tapu üzerinde bağımsız bölüm belli ise sadece tapu fotokopisi yeterlidir.

(Tapu arsa paylı ise riskli binada oturduğuna dair nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği veya üzerine kayıtlı su, elektrik, doğalgaz faturası (son 3 aya ait ) veya çevre temizlik, emlak vergisi dekontu)


-        Riskli yapı bildirimi (tapu müdürlüğü tebligatı örneği)


-        Yeni taşınılan adrese ait nüfus müdürlüğünden alınmış adrese dayalı nüfus kayıt örneği


-        Nüfus cüzdanı fotokopisi


-        Başvuru formu (Riskli yapı EK-1) ve (Riskli alan EK-1)


Başvuru formu!


EK-1 



İSTANBUL ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜNE 

Aşağıda bilgileri bulunan ve ARAADNET yazılımında …………………. yapı kimlik 

numaralı...