16 / 05 / 2024

İşyeri sahipleri ne kadar emlak vergisi öder

İşyeri sahipleri ne kadar emlak vergisi öder

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki, işyeri sahipleri ne kadar emlak vergisi öder? İşyeri için ödemeler nasıl yapılır?

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracı bulmak için çok uğraşabilirsiniz! 

Konut fiyatlarında yaşanan ve kiraların sürekli artmasının önüne geçmek adına hükümet çeşitli adımlar atıyor. Buna göre, evi boş olan ev sahibi olumsuz yönde etkilenebilir. Bu düzenleme sonrasında ev sahipleri ne gibi sıkıntılar ile karşı karşıya kalacak.

Ev sahipleri kuş kadar kiralar yüzünden geçinemiyor: Yüzde 25 sınırı adil oran değil!

Kira bedellerine getirilen yüzde 25 zam sınırı uygulamasına ev sahiplerinden tepki büyüyor. Peki ev sahipleri ne talep ediyor? İşte X sosyal medyadaki o paylaşımlar...

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Kira artışları ve tahliyeler ile ilgili yaşanan, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri ne yapabilir ne yapamaz? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

İş yeri sahipleri kira artışlarında duyarlı olmalı!

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi yaptığı açıklmada iş yeri sahiplerinin duyarlı olamaya davet etti.

Kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne olur? Ev sahipleri ne yapacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar son günlerde gündemi en çok meşgul edilen konular arasında yer almaktadır. Bu konu ile ilgili çözüm yolları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte kiracı kira zammı yapmayı reddederse ne yaşanır? Haberin ayrıntıları...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Akaryakıtta zam yağmuru dinmiyor! Araç sahipleri ne yapacağını kara kara düşünüyor

Akaryakıtta seçim sonrası başlayan zamlar hızını düşürmüyor. Dolar kuru ve uluslararası ürün fiyatındaki artışın etkisiyle benzine bir zam daha gelecek. İşte tüm detaylar...

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

İşyeri sahipleri ne kadar emlak vergisi öder Haberi

İşyeri sahipleri ne kadar emlak vergisi öder

2017 yılı emlak vergisi 1. taksiti için son 25 gün kaldı. Türkiye'de gayrimenkulü olan her vatandaşın (istisnalar hariç) bu dönem içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi için ödemeler ilgili ilçe belediyesine yapılıyor. İsteyenler belediyeye giderek, isteyenler belediyeye gitmeden e-belediye sistemi ile online bir şekilde ödemelerini gerçekleştirebiliyor.


Vergiyi gayrimenkul sahipleri ödüyor. Söz konusu gayrimenkul ister kullanılmasın, ister kirada olsun, her koşulda verginin malik tarafından ödenmesi gerekiyor.


Emlak vergisi tutarları, her gayrimenkul türü için farklı oranlarda hesaplanıyor. Ayrıca büyükşehirde vergi oranları yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki, en çok vergi ödeyenler arasında yer alan işyeri sahipleri ne kadar emlak vergisi öder? İşyeri emlak vergisi 2017 ne kadar?


1. Normal yöredeki işyeri sahibi hangi oranda vergi öder?

Normal yöredeki işyeri sahibi, gayrimenkulü için binde 2 oranında emlak...