03 / 05 / 2024

işyeri sıfır oranlı emlak vergisi

işyeri sıfır oranlı emlak vergisi

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, mesken ve işyerleri emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri emlak vergisi muafiyeti var mı?

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Sıfır araçlarda, sıfır faiz kampanyası Mart 2024! Araba almak isteyenler için büyük fırsat başladı!

Otomobil firmaları müşterilerine fırsat sağlamak amacıyla sıfır araç kampanyaları başlattı. Sıfır faizle kredi desteği sunan markalar araba almak isteyenlere büyük avantaj sağlıyor. İşte Mart 2024 sıfır araba kampanyaları...

Araba almak isteyenlere müjde! Skoda Kamiq'de 100 bin TL için 12 ay vade sıfır faiz kampanyası! Fırsatı kaçırmayın!

Araba almak isteyenlere Skoda otomobil markasından müjdeli haber geldi. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Skoda, Kamiq modelinde 100 bin TL için 12 ay vade sıfır faiz kampanyası başlattı. Peki Skoda Kamiq fiyatı ne kadar? 26 Ocak 2024 fiyat listesi.

Dacia'da bu aya özel 50 bin TL takas desteği! Sıfır araç arayanlara yeni yıl müjdesi!

Dacia'da Ocak ayına özel 50 bin TL takas desteği sunuluyor. İşte sıfır araç alacakların yüzünü güldüren o kampanyanın detayları...

Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı başladı! İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi

Nissan Juke'ta ayın sın kampanyası başladı. Araba almak isteyenler için Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı devam ediyor. Peki Nissan Juke Aralık 2023 fiyatı ne kadar? İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi.

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Nissan'da sıfır otomobilde 250 bin TL indirim fırsatı!

Nissan Türkiye’nin cazip fiyat desteği ve sıfır faizli kredi imkanını bir arada barındıran aralık kampanyaları dikkati çekiyor. Tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı üzerinden 250 bin TL fiyat desteği ile alıcılarını bekliyor.

Chery'den Aralık ayı indirimleri! Chery'den kampanya sıfır faiz ve takas desteği...

2023 senesi Aralık ayında Chery almak isteyenler uygulanacak olan Aralık kampanyasından faydalanabilirler. Marka, sıfır faiz, takas desteği ile beraber Chery sahibi olmak mümkün. İşte Chery Aralık 2023 kampanya detayları…

Mercedes-Benz ekim ayına özel sıfır faizli kredi veriyor!

Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, yeni otomobil alımlarında ekim ayına özel kampanya açıkladı. Buna göre Mercedes-Benz Kasko tercih edilmesi şartıyla Vito, Sprinter ve ikinci el hafif ticari araçlar için sıfır faizli kredi verilecek.

Sıfır otomobil piyasasında ''araç yok '' diyen bayilerin etekleri tutuştu! Kampanya üstüne kampanya başlattılar

Hükümetin fahiş artan otomobil piyasasına yönelik yaptığı yaptırımlar sonucunda işler değişti. Sıfır otomobil satan bayiler aylar öncesinde ''araç yok'' diyerek müşterileri geri çeviriyordu. Şimdi ise kampanya üstüne kampanya başlatan bayiler otomobil satışlarına hızla devam ediyor.

İş Bankası ile sıfır araç sahibi olmak artık daha kolay! Kmpanya ile aylık 5 bin TL’ye sıfır araç sahibi olabilirsiniz

İş Bankası, taşıt alımlarınızı kolaylaştırmak ve herkesin finansal ihtiyaçlarına özel çözümler sunmak için her zamankinden daha cazip bir kampanya başlattı. Artık aylık 5 bin TL'ye kadar ödeme yaparak hayalini kurduğunuz sıfır araca sahip olabilirsiniz!

Araba alacaklar dikkat! İşte 600 bin TL altındaki sıfır araçlar

İnternetten en sık araştırılan konulardan biri de sıfır araba fiyatları oldu. Haziran 2023'ten itibaren 600 bin TL altında fiyat-performans bakımından en iyi otomobilleri sizin için liste halinde yayınladık. Ayrıntılar haberimizde.

işyeri sıfır oranlı emlak vergisi Haberi

işyeri sıfır oranlı emlak vergisi

İşyeri emlak vergisi muafiyeti var mı?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, mesken ve işyerleri emlak vergisine tabi tutuluyor.


Vergi ödemeleri kapsamında bazı muafiyetlikler bulunuyor. Emlak vergisinde "sıfır oranlı emlak vergisi" olarak nitelendirilen bu uygulama yalnızca mesken sahipleri için geçerli oluyor. Buna karşın arsa, arazi ve işyeri emlak vergisinden muaf tutulmuyor.


Emlak vergisi muafiyet koşulları

200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olan;


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Yukarıda da görüldüğü üzere 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip kimseler, belediyeye bildirimde bulunarak emlal vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Emlak vergisinden muaf olmayan gayrimenkul sahiplerinin vergi borcunu ödemesi gerekiyor.


2014 yılına...